- 1. שלב 1: בקערה קטנה מערבבים את השמרים והסוכר עם 1/2 כוס מים חמימים ומניחים בצד למספר דקות עד שמתחילה תסיסה ובועיות קטנות מופיעות.
-
- 2. שלב 2: לתוך קלחת קטנה מכניסים את כוס המים, הסוכר, המלח והשמן ומביאים לרתיחה. מעבירים לכלי נפרד ומצננים כ-5 דקות.
-
- 3. שלב 3: לקערת המיקסר עם וו לישה מכניסים את הקמח ויוצקים מעל את תערובת השמרים המותססים. מתחילים ללוש במהירות בינונית ותוך כדי לישה יוצקים את הנוזלים (השמן עם המים, המלח והסוכר) כ-7-10 דקות עד לקבלת בצק הנפרד מהקערה. מכסים את הבצק בתוך קערת המיקסר למנוחה בת 10 דקות.
-
- 4. מקמחים את משטח העבודה ומוציאים את הבצק מקערת המיקסר. מרדדים ליריעה בעובי של 2-3 ס"מ וקורצים עיגולים בקוטר 4-5 ס"מ או כדורים קטנים (בגודל כדור טניס 15-20 גרם).
-
- 5. מרפדים את תבנית התנור בנייר אפייה ומניחים על גבה את הכדורונים במרחק של 0.5 ס"מ האחד מהשני. מכסים במגבת קלה ודקה ומתפיחים 30-40 דקות עד להכפלת הנפח.
-
- 6. אפיה: מושחים את הכדורונים התפוחים במעט שמן צמחי ואופים 15-20 דקות בתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות עד לקבלת גוון חום בהיר.
-
- 7. מוציאים מהתנור, יוצקים מעל את הסירופ המתוק ומפזרים פרג. בצ'כיה, סלובקיה ואוקראינה נהוג להפריד את הכדורונים לתוך קערה גדולה, ליצוק את הרוטב המתוק כשהוא חם, לפזר את הפרג ולערבב היטב עד שהכדורונים ספוגים ורכים מאד.