פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      נושאים חמים

      סופגניות במילוי פיסטוק

      קונדיטוריה ביסקוטי משתפת במתכון מושלם לחנוכה לסופגניות במילוי קרם פיסטוק ודובדבני אמרנה

      2 מדרגים / 1 כוכבים

      סופגניות ביסקוטי (דרור עינב)
      סופגניות ביסקוטי (דרור עינב)

      מצרכים

      • ל 18-20 סופגניות קטנות:
      • 500 גרם (3 וחצי כוסות) קמח
      • 100 גרם (1/2 כוס) סוכר
      • 80 גרם חמאה מומסת
      • 25 גרם (1/2 שקית/קוביית שמרית) שמרים טריים
      • קורט מלח
      • קליפת תפוז מגורדת מתפוז אחד
      • 120 מ"ל (חצי כוס) חלב פושר
      • 120 מ"ל (חצי כוס) מים פושרים
      • 1 ביצה
      • 1 כף תמצית וניל
      • 2 כפות ברנדי או וודקה
      • שמן קנולה לטיגון עמוק
      • לקרם פיסטוק:
      • 500 מ"ל (2 מכלים) שמנת מתוקה
      • 15 גרם (2 כפות) אבקת סוכר
      • 3 כפות מחית פיסטוק
      • 1 טיפה צבע מאכל ירוק (בגלל שמחית הפיסטוק לא ירוקה)
      • לציפוי שוקולד לבן פיסטוק:
      • 200 גרם שוקולד לבן
      • 125 מ"ל (חצי מיכל) שמנת מתוקה
      • 30 גרם חמאה
      • כף מחית פיסטוק
      • 100 גרם דובדבני אמרנה עם הסירופ

      אופן ההכנה

      • הסופגניות:
      • 1. בקערה מערבבים את הקמח, הסוכר והמלח. יוצרים גומה ומפוררים לתוכה את השמרים.
      • 2. מוסיפים את הנוזלים לגומה עם השמרים. מוסיפים גם את קליפת התפוז, תמצית הווניל, הביצה והברנדי. לשים קלות כדי שהבצק יתחיל להתגבש.
      • 3. מוסיפים את החמאה המומסת ולשים את כל חומרי הבצק ביד (או במיקסר עם וו לישה) כ- 10 דקות עד קבלת בצק חלק.
      • 4. מכניסים את הקערה עם הבצק לתוך שקית ניילון ומניחים בטמפרטורת החדר עד שהבצק מכפיל את נפחו (כשעתיים).
      • 5. קורצים כדורים בגודל 40 גרם (כדור פינג פונג) ומכדררים כ-20 כדורים. מניחים על תבנית אפייה משומנת, תוך הקפדה על מרווחים בין הסופגניות כדי לאפשר להן לתפוח.
      • מכסים עם מגבת או שקית ומתפיחים פעם נוספת עד שהבצק מכפיל את נפחו (כשעתיים נוספות).
      • 6. מטגנים בשמן עמוק כ-2 דקות מכל צד לכדי הזהבה.
      • הכנת המילוי והציפוי:
      • 1. בקערת מיקסר מקציפים את כל הרכיבים של קרם הפיסטוק למעט הצבע מאכל, במהירות בינונית, כ-5 דקות עד לקבלת קרם רך.
      • 2. מוסיפים את צבע המאכל ומקציפים כ-2 דקות במהירות גבוהה עד לקבלת קרם יציב לזילוף.
      • 4. הציפוי: בסיר קטן מחממים את השמנת על אש בינונית עד להיווצרות בועות קטנות (שימו לב לא להרתיח).
      • 5. בקערה נפרדת מניחים את השוקולד, מחית הפיסטוק והחמאה, ומוזגים את השמנת החמה. מערבבים עד לקבלת גנאש חלק. אוחזים בסופגנייה וטובלים את מחציתה העליונה בגנאש הציפוי.
      • 6. ממלאים שק זילוף בקרם הפיסטוק ובאמצעות צנתר מזליפים את הקרם לסופגניות לאחר שצופו.
      • 7. לזיגוג אמרנה: טוחנים במעבד מזון את הדובדבנים והנוזל ומקשטים בעזרת כפית את הסופגניות. ניתן להוסיף מעל דובדבן אמרנה לעיטור.

      עוד מתכוני מאפים

      מחשבוני המרה

      • נפחים

        מ -
        ל -
      • משקלים

        מ -
        ל -
      • טמפרטורה

        מ -
        ל -