וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

סופגניות במילוי פיסטוק

קונדיטוריה ביסקוטי משתפת במתכון מושלם לחנוכה לסופגניות במילוי קרם פיסטוק ודובדבני אמרנה

מתכון מאת: אמיר פורת ורוסלה יונה, ביסקוטי, מערכת וואלה

סופגניות ביסקוטי. דרור עינב
סופגניות ביסקוטי

מצרכים למתכון

  • ל 18-20 סופגניות קטנות:
  • 500 גרם (3 וחצי כוסות) קמח
  • 100 גרם (1/2 כוס) סוכר
  • 80 גרם חמאה מומסת
  • 25 גרם (1/2 שקית/קוביית שמרית) שמרים טריים
  • קורט מלח
  • קליפת תפוז מגורדת מתפוז אחד
  • 120 מ"ל (חצי כוס) חלב פושר
  • 120 מ"ל (חצי כוס) מים פושרים
  • 1 ביצה
  • 1 כף תמצית וניל
  • 2 כפות ברנדי או וודקה
  • שמן קנולה לטיגון עמוק
  • לקרם פיסטוק:
  • 500 מ"ל (2 מכלים) שמנת מתוקה
  • 15 גרם (2 כפות) אבקת סוכר
  • 3 כפות מחית פיסטוק
  • 1 טיפה צבע מאכל ירוק (בגלל שמחית הפיסטוק לא ירוקה)
  • לציפוי שוקולד לבן פיסטוק:
  • 200 גרם שוקולד לבן
  • 125 מ"ל (חצי מיכל) שמנת מתוקה
  • 30 גרם חמאה
  • כף מחית פיסטוק
  • 100 גרם דובדבני אמרנה עם הסירופ

אופן ההכנה

  • הסופגניות:
  • 1. בקערה מערבבים את הקמח, הסוכר והמלח. יוצרים גומה ומפוררים לתוכה את השמרים.
  • 2. מוסיפים את הנוזלים לגומה עם השמרים. מוסיפים גם את קליפת התפוז, תמצית הווניל, הביצה והברנדי. לשים קלות כדי שהבצק יתחיל להתגבש.
  • 3. מוסיפים את החמאה המומסת ולשים את כל חומרי הבצק ביד (או במיקסר עם וו לישה) כ- 10 דקות עד קבלת בצק חלק.
  • 4. מכניסים את הקערה עם הבצק לתוך שקית ניילון ומניחים בטמפרטורת החדר עד שהבצק מכפיל את נפחו (כשעתיים).
  • 5. קורצים כדורים בגודל 40 גרם (כדור פינג פונג) ומכדררים כ-20 כדורים. מניחים על תבנית אפייה משומנת, תוך הקפדה על מרווחים בין הסופגניות כדי לאפשר להן לתפוח.
  • מכסים עם מגבת או שקית ומתפיחים פעם נוספת עד שהבצק מכפיל את נפחו (כשעתיים נוספות).
  • 6. מטגנים בשמן עמוק כ-2 דקות מכל צד לכדי הזהבה.
  • הכנת המילוי והציפוי:
  • 1. בקערת מיקסר מקציפים את כל הרכיבים של קרם הפיסטוק למעט הצבע מאכל, במהירות בינונית, כ-5 דקות עד לקבלת קרם רך.
  • 2. מוסיפים את צבע המאכל ומקציפים כ-2 דקות במהירות גבוהה עד לקבלת קרם יציב לזילוף.
  • 4. הציפוי: בסיר קטן מחממים את השמנת על אש בינונית עד להיווצרות בועות קטנות (שימו לב לא להרתיח).
  • 5. בקערה נפרדת מניחים את השוקולד, מחית הפיסטוק והחמאה, ומוזגים את השמנת החמה. מערבבים עד לקבלת גנאש חלק. אוחזים בסופגנייה וטובלים את מחציתה העליונה בגנאש הציפוי.
  • 6. ממלאים שק זילוף בקרם הפיסטוק ובאמצעות צנתר מזליפים את הקרם לסופגניות לאחר שצופו.
  • 7. לזיגוג אמרנה: טוחנים במעבד מזון את הדובדבנים והנוזל ומקשטים בעזרת כפית את הסופגניות. ניתן להוסיף מעל דובדבן אמרנה לעיטור.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully