- הסופגניות:
- 1. בקערה מערבבים את הקמח, הסוכר והמלח. יוצרים גומה ומפוררים לתוכה את השמרים.
-
- 2. מוסיפים את הנוזלים לגומה עם השמרים. מוסיפים גם את קליפת התפוז, תמצית הווניל, הביצה והברנדי. לשים קלות כדי שהבצק יתחיל להתגבש.
-
- 3. מוסיפים את החמאה המומסת ולשים את כל חומרי הבצק ביד (או במיקסר עם וו לישה) כ- 10 דקות עד קבלת בצק חלק.
-
- 4. מכניסים את הקערה עם הבצק לתוך שקית ניילון ומניחים בטמפרטורת החדר עד שהבצק מכפיל את נפחו (כשעתיים).
-
- 5. קורצים כדורים בגודל 40 גרם (כדור פינג פונג) ומכדררים כ-20 כדורים. מניחים על תבנית אפייה משומנת, תוך הקפדה על מרווחים בין הסופגניות כדי לאפשר להן לתפוח.
- מכסים עם מגבת או שקית ומתפיחים פעם נוספת עד שהבצק מכפיל את נפחו (כשעתיים נוספות).
-
- 6. מטגנים בשמן עמוק כ-2 דקות מכל צד לכדי הזהבה.
-
- הכנת המילוי והציפוי:
- 1. בקערת מיקסר מקציפים את כל הרכיבים של קרם הפיסטוק למעט הצבע מאכל, במהירות בינונית, כ-5 דקות עד לקבלת קרם רך.
-
- 2. מוסיפים את צבע המאכל ומקציפים כ-2 דקות במהירות גבוהה עד לקבלת קרם יציב לזילוף.
-
- 4. הציפוי: בסיר קטן מחממים את השמנת על אש בינונית עד להיווצרות בועות קטנות (שימו לב לא להרתיח).
-
- 5. בקערה נפרדת מניחים את השוקולד, מחית הפיסטוק והחמאה, ומוזגים את השמנת החמה. מערבבים עד לקבלת גנאש חלק. אוחזים בסופגנייה וטובלים את מחציתה העליונה בגנאש הציפוי.
-
- 6. ממלאים שק זילוף בקרם הפיסטוק ובאמצעות צנתר מזליפים את הקרם לסופגניות לאחר שצופו.
-
- 7. לזיגוג אמרנה: טוחנים במעבד מזון את הדובדבנים והנוזל ומקשטים בעזרת כפית את הסופגניות. ניתן להוסיף מעל דובדבן אמרנה לעיטור.