סופגניות במילוי פיסטוק
קונדיטוריה ביסקוטי משתפת במתכון מושלם לחנוכה לסופגניות במילוי קרם פיסטוק ודובדבני אמרנה
מצרכים
- ל 18-20 סופגניות קטנות:
- 500 גרם (3 וחצי כוסות) קמח
- 100 גרם (1/2 כוס) סוכר
- 80 גרם חמאה מומסת
- 25 גרם (1/2 שקית/קוביית שמרית) שמרים טריים
- קורט מלח
- קליפת תפוז מגורדת מתפוז אחד
- 120 מ"ל (חצי כוס) חלב פושר
- 120 מ"ל (חצי כוס) מים פושרים
- 1 ביצה
- 1 כף תמצית וניל
- 2 כפות ברנדי או וודקה
- שמן קנולה לטיגון עמוק
- לקרם פיסטוק:
- 500 מ"ל (2 מכלים) שמנת מתוקה
- 15 גרם (2 כפות) אבקת סוכר
- 3 כפות מחית פיסטוק
- 1 טיפה צבע מאכל ירוק (בגלל שמחית הפיסטוק לא ירוקה)
- לציפוי שוקולד לבן פיסטוק:
- 200 גרם שוקולד לבן
- 125 מ"ל (חצי מיכל) שמנת מתוקה
- 30 גרם חמאה
- כף מחית פיסטוק
- 100 גרם דובדבני אמרנה עם הסירופ
אופן ההכנה
- הסופגניות:
- 1. בקערה מערבבים את הקמח, הסוכר והמלח. יוצרים גומה ומפוררים לתוכה את השמרים.
- 2. מוסיפים את הנוזלים לגומה עם השמרים. מוסיפים גם את קליפת התפוז, תמצית הווניל, הביצה והברנדי. לשים קלות כדי שהבצק יתחיל להתגבש.
- 3. מוסיפים את החמאה המומסת ולשים את כל חומרי הבצק ביד (או במיקסר עם וו לישה) כ- 10 דקות עד קבלת בצק חלק.
- 4. מכניסים את הקערה עם הבצק לתוך שקית ניילון ומניחים בטמפרטורת החדר עד שהבצק מכפיל את נפחו (כשעתיים).
- 5. קורצים כדורים בגודל 40 גרם (כדור פינג פונג) ומכדררים כ-20 כדורים. מניחים על תבנית אפייה משומנת, תוך הקפדה על מרווחים בין הסופגניות כדי לאפשר להן לתפוח.
- מכסים עם מגבת או שקית ומתפיחים פעם נוספת עד שהבצק מכפיל את נפחו (כשעתיים נוספות).
- 6. מטגנים בשמן עמוק כ-2 דקות מכל צד לכדי הזהבה.
- הכנת המילוי והציפוי:
- 1. בקערת מיקסר מקציפים את כל הרכיבים של קרם הפיסטוק למעט הצבע מאכל, במהירות בינונית, כ-5 דקות עד לקבלת קרם רך.
- 2. מוסיפים את צבע המאכל ומקציפים כ-2 דקות במהירות גבוהה עד לקבלת קרם יציב לזילוף.
- 4. הציפוי: בסיר קטן מחממים את השמנת על אש בינונית עד להיווצרות בועות קטנות (שימו לב לא להרתיח).
- 5. בקערה נפרדת מניחים את השוקולד, מחית הפיסטוק והחמאה, ומוזגים את השמנת החמה. מערבבים עד לקבלת גנאש חלק. אוחזים בסופגנייה וטובלים את מחציתה העליונה בגנאש הציפוי.
- 6. ממלאים שק זילוף בקרם הפיסטוק ובאמצעות צנתר מזליפים את הקרם לסופגניות לאחר שצופו.
- 7. לזיגוג אמרנה: טוחנים במעבד מזון את הדובדבנים והנוזל ומקשטים בעזרת כפית את הסופגניות. ניתן להוסיף מעל דובדבן אמרנה לעיטור.