- 1. התפוחים: מביאים את המים לרתיחה בסיר קטן. מוסיפים את מיץ הלימון והדבש ומערבבים היטב.
-
- 2. מוסיפים את חצאי התפוחים ומבשלים מעל להבה בינונית-נמוכה 10-12 דקות, עד שהתפוחים מתרככים מעט אבל לא מתפרקים. מסננים, נותנים להם להתקרר ואז פורסים אותם לפרוסות בעובי רבע ס"מ בערך.
-
- 3. מכינים את הבצק: מחממים תנור ל-180 מעלות. בינתיים שמים בקערה את הקמח, החמאה, הסוכר והמלח ומעבדים עם הידיים לפירורים.
-
- 4. מוסיפים את החלב או המים וממשיכים לעבד עד שמתקבל בצק. אם הבצק מרגיש יבש מוסיפים מעט מים.
-
- 5. מרדדים מעט את הבצק בעזרת מערוך. לוקחים חתיכות קטנות מהבצק ומניחים ברחבי התבנית. משטחים את החתיכות עם היד ומצפים גם את הדפנות, כך שנוצרת שכבה אחידה של הבצק בתבנית (עובי 3-4 מ"מ, ללא חורים). שאריות שעולות מעבר לשוליים ניתן לחתוך ולשמור בהקפאה או לאפות בתור עוגיות.
-
- 6. דוקרים את הבצק קצת עם מזלג (זה מונע ממנו להתרומם במהלך שלב האפייה הראשון) שמים את התבנית במקפיא כעשר דקות.
-
- 7. אפייה עיוורת: מעבירים את התבנית לתנור ואופים 12 דקות, עד שהבצק נראה יציב יותר. אם במהלך האפייה רואים שהבצק מתרומם, משטחים אותו בעזרת כפפת מטבח או מגבת מטבח. מוציאים מהתנור ונותנים לתבנית להצטנן מעט בזמן שמכינים את הקרם.
-
- 8. לקרם: מקציפים במיקסר חמאה, דבש וסוכר עד לתערובת אוורירית ובהירה. מוסיפים בהדרגה את הביצה ומערבבים עד הטמעה. מוסיפים שקדים טחונים וקמח, מערבבים עד קבלת תערובת אחידה. מוסיפים גרידת לימון. בוחשים עד הטמעה.
-
- 9. הרכבה: שופכים את הקרם על הבצק שהתקרר. מסדרים בתוך הקרם את פרוסות התפוחים בצורה נאה.
-
- 10. אופים (עדיין ב-180 מעלות) במשך 15-25 דקות או עד שהקרם מתייצב בשוליים, אך עדיין מעט רוטט במרכז והבצק מזהיב. מוציאים ונותנים לטארט להתקרר לחלוטין לפני שמגישים. ניתן לזלף עוד דבש מעל בהגשה.