- 1. מכינים את הבצק: למעבד מזון מכניסים את כל המרכיבים. בעזרת להב הברזל מעבדים את התערובת ב"פולסים" לבצק פירורי. מעבירים את הבצק למשטח עבודה. לשים בידיים קלות לקבלת בצק אחיד.
-
- 2. עוטפים בניילון נצמד ומעבירים למקרר לשעתיים לפחות. מוציאים את הבצק מהמקרר ומרדדים אותו בצורת עיגול בעובי 1/2 ס"מ.
-
- 3. מעבירים בזהירות לתבנית טארט בקוטר 26 ס"מ.
- ואופים את הבצק אפייה עיוורת (מניחים על הבצק נייר אפייה עם שעועית) בחום º180 למשך 15 דקות.
- מוציאים מהתנור, מקררים מעט ומוציאים את נייר האפייה והשעועית.
-
- 4. מכינים את המלית: בקערה גדולה מחברים ומערבבים בעזרת כף עץ את כל המרכיבים לקבל בלילה אחידה. יוצקים את הבלילה לתוך הטארט הקר ומכניסים לתנור לאפייה בחום של º200 למשך כ- 35 דקות או עד שהבלילה נעשית יציבה ומעט זהובה. מצננים את הטארט ומעבירים למקרר למשך לילה לפחות.
-
- 5. מכינים את קליפות ההדרים: בעזרת קולפן מורידים מקליפות ההדרים רצועות רחבות וארוכות של קליפה ללא הציפה הלבנה.
- בעזרת סכין חדה חותכים כל רצועה ל"שערות" דקות וארוכות.
-
- 6. מרתיחים מים בסיר בינוני וחולטים את קליפות ההדרים למשך כמה שניות ולמסננים. חוזרים על הפעולה שוב עם מים רותחים חדשים.
-
- 7. לאחר שהוצאנו לקליפות את המרירות נעביר אותן לסיר יחד עם שאר המרכיבים ונבשל על אש בינונית תוך כדי בחישה מדי פעם. יש להמשיך לבשל עד לקבלת סירופ סמיך. לצנן. ניתן לשמור במקרר.
-
- 8. להגשה : את הטארט פורסים ומעבירים לצלחות ההגשה.
- מפזרים מעט אבקת סוכר ומקשטים עם רצועות קליפות הדרים מסוכרות מעל. את סירופ ההדרים ניצוק בעזרת כפית ונקשט את הטארט.