טארט תותים
מתכון של מסעדת אידלסון 10 בתל אביב.
מצרכים
- חומרים לבצק שקדים פריך :
- 120 גרם חמאה
- 2 גרם מלח
- 75 גרם אבקת סוכר
- 25 גרם אבקת שקדים
- 2 גרם אבקת וניל
- ביצה אחת טרופה
- 50 גרם קמח
- 150 גרם קמח
- חומרים למלית (קרם פטיסייר- קרם וניל):
- 1/2 ליטר חלב
- 1מקל וניל
- 125 גרם סוכר
- 120 גרם חלמונים (בערך 6 חלמונים)
- 40 גרם קורנפלור
- 100 גרם שמנת מתוקה מוקצפת
- 2 סלסילות תותים טריים שטופים
אופן ההכנה
- 1. מכינים את הבצק: בקערת מיקסר עם מערבל "גיטרה" מרככים את החמאה.
- 2. מוסיפים את אבקת הסוכר,אבקת השקדים, הביצה והמלח ואת הכמות הקטנה של הקמח (50 גרם) מערבבים ועוצרים.
- 3. מוסיפים את הכמות הגדולה של הקמח עד לקבלת בצק.
- 4. מוצאים את הבצק מהמיקסר ועוטפים אותו לצורת כדור בניילון נצמד.
- 5. מקררים לפחות לשעתיים במקרר.
- 6. מוצאים מהמקרר ומרדדים על משטח מקומח לעובי של 3 מ"מ.
- 7. מרפדים את תבניות האפייה, חותכים את השוליים ומקררים לעוד שעה לפחות (עדיף ללילה) .
- 8. אופים בחום של 170 מעלות למשך 18 דקות.
- 9. מוציאים ומצננים לגמרי.
- 10. מרתיחים את החלב עם מקל וניל.
- 11. בקערה נפרדת מערבבים במטרפת יד את החלמונים, הסוכר והקורנפלור. שופכים מעט מהחלב החם (מידה של מצקת) לתערובת לשם השוואת טמפרטורה ומערבבים.
- 12. שופכים את תערובת החלמונים דרך מסננת לתערובת החלב, מערבבים טוב עד שהקרם מסמיך (דקה בערך).
- 13. מעבירים את התערובת לקערה מכסים בניילון נצמד מצננים ושמים במקרר.
- 14. כשהקרם קר לגמרי מוסיפים לו את הקצפת (השמנת המוקצפת) ובעזרת מטרפת יד מקפלים את הקצפת לתוך התערובת.
- 15. שופכים את הקרם לשני הטארטים מפזרים תותים שלמים או פרוסים מעל, מפזרים אבקת סוכר ומגישים.