וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

טארט תותים

מתכון של מסעדת אידלסון 10 בתל אביב.

מתכון מאת: מערכת וואלה

טארט  תותים קרם פטיסייר וניל של אידלסון 10.
טארט תותים קרם פטיסייר וניל של אידלסון 10

מצרכים למתכון

  • חומרים לבצק שקדים פריך :
  • 120 גרם חמאה
  • 2 גרם מלח
  • 75 גרם אבקת סוכר
  • 25 גרם אבקת שקדים
  • 2 גרם אבקת וניל
  • ביצה אחת טרופה
  • 50 גרם קמח
  • 150 גרם קמח
  • חומרים למלית (קרם פטיסייר- קרם וניל):
  • 1/2 ליטר חלב
  • 1מקל וניל
  • 125 גרם סוכר
  • 120 גרם חלמונים (בערך 6 חלמונים)
  • 40 גרם קורנפלור
  • 100 גרם שמנת מתוקה מוקצפת
  • 2 סלסילות תותים טריים שטופים

אופן ההכנה

  • 1. מכינים את הבצק: בקערת מיקסר עם מערבל "גיטרה" מרככים את החמאה.
  • 2. מוסיפים את אבקת הסוכר,אבקת השקדים, הביצה והמלח ואת הכמות הקטנה של הקמח (50 גרם) מערבבים ועוצרים.
  • 3. מוסיפים את הכמות הגדולה של הקמח עד לקבלת בצק.
  • 4. מוצאים את הבצק מהמיקסר ועוטפים אותו לצורת כדור בניילון נצמד.
  • 5. מקררים לפחות לשעתיים במקרר.
  • 6. מוצאים מהמקרר ומרדדים על משטח מקומח לעובי של 3 מ"מ.
  • 7. מרפדים את תבניות האפייה, חותכים את השוליים ומקררים לעוד שעה לפחות (עדיף ללילה) .
  • 8. אופים בחום של 170 מעלות למשך 18 דקות.
  • 9. מוציאים ומצננים לגמרי.
  • 10. מרתיחים את החלב עם מקל וניל.
  • 11. בקערה נפרדת מערבבים במטרפת יד את החלמונים, הסוכר והקורנפלור. שופכים מעט מהחלב החם (מידה של מצקת) לתערובת לשם השוואת טמפרטורה ומערבבים.
  • 12. שופכים את תערובת החלמונים דרך מסננת לתערובת החלב, מערבבים טוב עד שהקרם מסמיך (דקה בערך).
  • 13. מעבירים את התערובת לקערה מכסים בניילון נצמד מצננים ושמים במקרר.
  • 14. כשהקרם קר לגמרי מוסיפים לו את הקצפת (השמנת המוקצפת) ובעזרת מטרפת יד מקפלים את הקצפת לתוך התערובת.
  • 15. שופכים את הקרם לשני הטארטים מפזרים תותים שלמים או פרוסים מעל, מפזרים אבקת סוכר ומגישים.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully