פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      נושאים חמים

      טארט תותים

      מתכון של מסעדת אידלסון 10 בתל אביב.

      1 מדרגים / 3.75 כוכבים

      טארט תותים קרם פטיסייר וניל של אידלסון 10 (יח
      טארט תותים קרם פטיסייר וניל של אידלסון 10 (יח"צ)

      מצרכים

      • חומרים לבצק שקדים פריך :
      • 120 גרם חמאה
      • 2 גרם מלח
      • 75 גרם אבקת סוכר
      • 25 גרם אבקת שקדים
      • 2 גרם אבקת וניל
      • ביצה אחת טרופה
      • 50 גרם קמח
      • 150 גרם קמח
      • חומרים למלית (קרם פטיסייר- קרם וניל):
      • 1/2 ליטר חלב
      • 1מקל וניל
      • 125 גרם סוכר
      • 120 גרם חלמונים (בערך 6 חלמונים)
      • 40 גרם קורנפלור
      • 100 גרם שמנת מתוקה מוקצפת
      • 2 סלסילות תותים טריים שטופים

      אופן ההכנה

      • 1. מכינים את הבצק: בקערת מיקסר עם מערבל "גיטרה" מרככים את החמאה.
      • 2. מוסיפים את אבקת הסוכר,אבקת השקדים, הביצה והמלח ואת הכמות הקטנה של הקמח (50 גרם) מערבבים ועוצרים.
      • 3. מוסיפים את הכמות הגדולה של הקמח עד לקבלת בצק.
      • 4. מוצאים את הבצק מהמיקסר ועוטפים אותו לצורת כדור בניילון נצמד.
      • 5. מקררים לפחות לשעתיים במקרר.
      • 6. מוצאים מהמקרר ומרדדים על משטח מקומח לעובי של 3 מ"מ.
      • 7. מרפדים את תבניות האפייה, חותכים את השוליים ומקררים לעוד שעה לפחות (עדיף ללילה) .
      • 8. אופים בחום של 170 מעלות למשך 18 דקות.
      • 9. מוציאים ומצננים לגמרי.
      • 10. מרתיחים את החלב עם מקל וניל.
      • 11. בקערה נפרדת מערבבים במטרפת יד את החלמונים, הסוכר והקורנפלור. שופכים מעט מהחלב החם (מידה של מצקת) לתערובת לשם השוואת טמפרטורה ומערבבים.
      • 12. שופכים את תערובת החלמונים דרך מסננת לתערובת החלב, מערבבים טוב עד שהקרם מסמיך (דקה בערך).
      • 13. מעבירים את התערובת לקערה מכסים בניילון נצמד מצננים ושמים במקרר.
      • 14. כשהקרם קר לגמרי מוסיפים לו את הקצפת (השמנת המוקצפת) ובעזרת מטרפת יד מקפלים את הקצפת לתוך התערובת.
      • 15. שופכים את הקרם לשני הטארטים מפזרים תותים שלמים או פרוסים מעל, מפזרים אבקת סוכר ומגישים.

      עוד מתכוני קינוחים

      מחשבוני המרה

      • נפחים

        מ -
        ל -
      • משקלים

        מ -
        ל -
      • טמפרטורה

        מ -
        ל -