וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

טארט גבינה ופרג

רק למי שראה כבר הרבה שעות אפייה בחייו

מתכון מאת: מערכת וואלה

טארט גבינה ופרג לשבועות של פסטיס (אבנר ברוך).
טארט גבינה ופרג לשבועות של פסטיס (אבנר ברוך)

מצרכים למתכון

  • חומרים לבצק פריך:
  • ½ 1 כוסות קמח
  • 125 גרם חמאה
  • 1 חלמון ביצה (צהוב)
  • ¼ כוס מים קרים
  • חומרים למילוי פרג:
  • 125 גרם פרג טחון
  • 30 גרם חמאה
  • 1 תפוח קטן ירוק
  • 2 חלמוני ביצה
  • 3 כפות דבש
  • 2 כפות קורנפלור
  • ¼ כוס שמנת חמוצה
  • ¼ כוס צימוקים בהירים
  • 1 מקל וניל מגורד או 2 טיפות תמצית וניל
  • חומרים למילוי גבינה:
  • 3X 250 גרם קוטג' (5%)
  • ½ כוס שמנת חמוצה
  • 2 כפות קמח
  • 1 כפית גרידת לימון
  • 3 כפות מיץ לימון
  • 2 ביצים
  • 2 חלמונים

אופן ההכנה

  • 1. הכנת הבצק: במעבד המזון מכניסים את כל החומרים פרט למים וטוחנים. בהדרגה מוסיפים את המים עד לקבלת בצק. מניחים את הבצק במקרר ל-30 דקות.
  • 2. מרדדים את הבצק לעובי 4 מילימטר ומלבישים אותו בתבנית פאי 26 ס"מ.
  • 3. אופים 20 דקות בטמפרטורה של 180 מעלות 20 (רק חצי אפייה, עד תחילת קבלת צבע) מקררים את הפאי.
  • 4. הכנת המילוי: מרתיחים את הפרג במים למשך שעתיים ומסננים. מקררים ומניחים במעבד המזון עם יתר החומרים פרט לצימוקים.
  • 5. טוחנים עד קבלת מחית אחידה, מוסיפים ידנית את הצימוקים ומשטחים את המסה על תחתית הפאי החצי אפוי. מקררים.
  • 6. הכנת מילוי הגבינה: מערבבים את כל החומרים יחד עד קבלת מסה אחידה ושופכים על הפרג בפאי.
  • 7. אופים ב-200 מעלות למשך 20-25 דקות. מניחים לעוגה להתקרר בתנור כבוי.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully