טארט פירות קיצי
מתכון של "לחם ארז"
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- לבצק פריך:
- 2 כוסות קמח
- 150 גרם חמאה
- ¼ כוס חלב
- 1 ½ כוסות סוכר
- 1 כפית אבקת אפייה
- קורט מלח
- ½ כוס שקדים טחונים
- לקרם טארט:
- 1 ביצה
- ¼ כוס סוכר
- 60 גרם חמאה
- ¼ כוס קמח
- 60 גרם שקדים טחונים
- פרי טרי - שזיף, אפרסק, משמש וכו' חתוך לפרוסות דקות
- סוכר וקינמון
אופן ההכנה
- 1. מערבבים את חומרי הבצק עד לקבלת בצק אחיד. מרדדים בתבנית טארט עגולה.
- 2. מערבבים את חומרי הטארט עד לקבלת תערובת אחידה. מורחים את התערובת על הבצק.
- 3. מסדרים את הפירות על הבצק בתבנית ומפזרים מעט סוכר וקינמון.
- 4. מחממים תנור ל-180 מעלות ואופים כ-40 דקות. בודקים עם קיסם עץ שהעוגה מוכנה.