טארט פסיפלורה
מחית פרי התאווה על מצע פירורי ביסקוויטים ועוד מתכונים ועובדות על הפרי המקומט
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- לתחתית
- ¾ 1 כוסות פירורי ביסקוויטים
- ¼ כוס סוכר
- 6 כפות מרגרינה מומסת
- ½ כפית קינמון
- למילוי
- 10-8 פירות פסיפלורה בשלים
- ½ 1 כוסות סוכר
- ¼ כוס קורנפלור
- ½ 1 כוסות מים
- 3 חלמונים
- ¼ כוס מרגרינה או חמאה
אופן ההכנה
- 1. מערבבים את פירורי הביסקוויטים עם הסוכר, המרגרינה המומסת והקינמון ומרפדים את תבנית האפייה.
- 2. מוציאים את תוכן הפרי בעזרת כפית ומרסקים למחית במערבל.
- 3. מערבבים את הסוכר עם המים בכלי וממיסים על האש.
- 4. מקציפים את החלמונים בקערת זכוכית חסינת אש, מוסיפים את המים עם הסוכר בהדרגה, מבשלים עוד כדקה תוך כדי הקצפה.
- 5. מורידים מהאש, מוסיפים את המרגרינה ואת מחית הפרי, מערבבים היטב ומקררים.
- 6. שופכים לתבנית האפייה על תערובת הפירורים ומקררים כ - 6 שעות במקרר. מקשטים בשמנת מתוקה.