טארט תאנים בקרם שקדים
קרם שקדים בצק פריך ותאנים בשלות שהופכות לפרח. מתכון של הקונדיטורית שני בנאי למשק ברזילי
מצרכים
- לתבנית פאי בקוטר 28 ס"מ:
- לבצק פריך:
- 250 גרם קמח מלא
- 125 גרם חמאה
- 75 גרם סוכר קנים טחון בבלנדר או במטחנת תבלינים
- 3 חלמונים
- לקרם שקדים למילוי:
- 200 גרם שקדים קלופים טחונים לאבקה במעבד מזון
- 200 גרם חמאה
- 200 גרם סוכר קנים
- 2 ביצים
- 2 כפות קמח
- לסיום:
- 12 תאנים שטופות
אופן ההכנה
- 1. מעבדים את כל החומרי הבצק במעבד מזון עם להב עד ליצירת פירורים.
- 2. מהדקים לכדור בצק, מקררים ומשטחים בתבנית פאי בקוטר 28 ס"מ.
- 3. פורשים על הבצק נייר אפיה, מפזרים קטניות (כדי שהבצק לא יתפח), אופים 15 דקות, מורידים את נייר האפייה והקטניות ואופים עוד 5 דקות.
- 4. טוחנים את השקדים, החמאה והסוכר למרקם חלק ומוסיפים הביצים והקמח. טוחנים לזמן קצר נוסף עד שמתאחד.
- 5. מורחים את קרם השקדים על הבצק האפוי.
- 6. חורצים X עם סכין בקצה התאנה ולוחצים קלות עד שנפתחת לצורת פרח. מסדרים את התאנים מעל הקרם מסביב לעוגה. לוחצים אותן מעט פנימה לתוך קרם השקדים.
- 7. אופים את העוגה 20 דקות ב-180 מעלות, עד שהקרם מתייצב.