וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

טארט תאנים בקרם שקדים

קרם שקדים בצק פריך ותאנים בשלות שהופכות לפרח. מתכון של הקונדיטורית שני בנאי למשק ברזילי

מתכון מאת: מערכת וואלה

פאי תאנים של משק ברזילי. דן פרץ,
פאי תאנים של משק ברזילי/דן פרץ

מצרכים למתכון

  • לתבנית פאי בקוטר 28 ס"מ:
  • לבצק פריך:
  • 250 גרם קמח מלא
  • 125 גרם חמאה
  • 75 גרם סוכר קנים טחון בבלנדר או במטחנת תבלינים
  • 3 חלמונים
  • לקרם שקדים למילוי:
  • 200 גרם שקדים קלופים טחונים לאבקה במעבד מזון
  • 200 גרם חמאה
  • 200 גרם סוכר קנים
  • 2 ביצים
  • 2 כפות קמח
  • לסיום:
  • 12 תאנים שטופות

אופן ההכנה

  • 1. מעבדים את כל החומרי הבצק במעבד מזון עם להב עד ליצירת פירורים.
  • 2. מהדקים לכדור בצק, מקררים ומשטחים בתבנית פאי בקוטר 28 ס"מ.
  • 3. פורשים על הבצק נייר אפיה, מפזרים קטניות (כדי שהבצק לא יתפח), אופים 15 דקות, מורידים את נייר האפייה והקטניות ואופים עוד 5 דקות.
  • 4. טוחנים את השקדים, החמאה והסוכר למרקם חלק ומוסיפים הביצים והקמח. טוחנים לזמן קצר נוסף עד שמתאחד.
  • 5. מורחים את קרם השקדים על הבצק האפוי.
  • 6. חורצים X עם סכין בקצה התאנה ולוחצים קלות עד שנפתחת לצורת פרח. מסדרים את התאנים מעל הקרם מסביב לעוגה. לוחצים אותן מעט פנימה לתוך קרם השקדים.
  • 7. אופים את העוגה 20 דקות ב-180 מעלות, עד שהקרם מתייצב.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully