- 1. מעבדים את כל החומרי הבצק במעבד מזון עם להב עד ליצירת פירורים.
-
- 2. מהדקים לכדור בצק, מקררים ומשטחים בתבנית פאי בקוטר 28 ס"מ.
-
- 3. פורשים על הבצק נייר אפיה, מפזרים קטניות (כדי שהבצק לא יתפח), אופים 15 דקות, מורידים את נייר האפייה והקטניות ואופים עוד 5 דקות.
-
- 4. טוחנים את השקדים, החמאה והסוכר למרקם חלק ומוסיפים הביצים והקמח. טוחנים לזמן קצר נוסף עד שמתאחד.
-
- 5. מורחים את קרם השקדים על הבצק האפוי.
-
- 6. חורצים X עם סכין בקצה התאנה ולוחצים קלות עד שנפתחת לצורת פרח. מסדרים את התאנים מעל הקרם מסביב לעוגה. לוחצים אותן מעט פנימה לתוך קרם השקדים.
-
- 7. אופים את העוגה 20 דקות ב-180 מעלות, עד שהקרם מתייצב.