וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

חטיף פירות מיובשים

זהו חטיף מזין וטעים, קל להכנה ונשמר היטב, שמתאים מאוד כצידה לדרך בטיולי הפריחה העונתיים, ו/או כמתנה סטייליסטית בסגנון האופנתי של חזרה-אל-הטבע - שנגיש למי שיודע להעריך את זה.

מתכון מאת: סמדר זורע-ברמק, מערכת וואלה

חטיף פירות יבשים בצלופן  (סמדר זורע). מערכת וואלה!
חטיף פירות יבשים בצלופן (סמדר זורע)

מצרכים למתכון

  • 100 גרם משמשים מיובשים
  • 100 גרם דבלים
  • 100 גרם צימוקים בהירים
  • 50 גרם אגוזי לוז קלופים, לא קלויים
  • 50 גרם אגוזי פקאן קלופים, לא קלויים
  • 50 גרם שקדים קלופים, לא קלויים
  • ½ כוס קמח מלא
  • 1 כפית אבקת אפיה
  • 1/3 כוס סוכר דמררה או רגיל
  • 2 ביצים שלמות

אופן ההכנה

  • 1. קוצצים את המשמשים והדבלים לחתיכות לא גדולות ושמים בקערה. מוסיפים את הצימוקים ואת כל סוגי האגוזים.
  • 2. מערבבים ביחד את הקמח ואבקת האפייה ומוסיפים לקערה. מוסיפים את הסוכר ומערבבים בכף עד שכל חתיכות הפירות יתכסו בקמח וייפרדו זו מזו.
  • 3. טורפים בנפרד את הביצים ומוסיפים לשאר החומרים. מערבבים בכף עד שכל החומרים יירטבו ותיווצר עיסה גושית דביקה.
  • 4. פורשים יריעת נייר אפייה על משטח עבודה. מניחים בקצהו רבע מכמות עיסת הפירות ומסדרים אותה לגוש מאורך. מגלגלים את הנייר על העיסה כך שהיא תיסגר בתוכו כמו נקניק. תוך כדי גלגול, מקפלים ומהדקים את הנייר משני הקצוות לסגירה ודוחסים את החומר בתוך הנייר.
  • 5. מכינים כך 4 גלילים של נייר אפייה ובתוכם מהודקת עיסת הפירות. מניחים את הגלילים העטופים על תבנית שטוחה ואופים בתנור שחומם מראש לחום בינוני 180°, כ-45 דקות. הופכים את הגלילים פעם אחת באמצע האפייה.
  • פרסומת6. מוציאים את הגלילים העטופים מהתנור ופותחים בזהירות את נייר האפייה, כך שהאדים יוכלו להשתחרר מהמאפה והוא יתקשה תוך כדי קירור.
  • 7. לאחר שהתקררו לגמרי והתגבשו, חותכים את הגלילים האפויים בסכין משונן וחד ל"מטבעות" בעובי כ-5 מ"מ (אפשר לנשנש את הקצוות הלא ישרים...).
  • 8. לאריזה: מהדקים שוב את ה"מטבעות" החתוכים אחד לשני כגליל, ועוטפים היטב בניילון נצמד.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully