וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

מאפינס שקדים וקמח מלא

המתכון הבא הוא של מאפינס עסיסיים מאד ,עם טעם נהדר של שקדים. כמות החומרים תספיק ל: 15-20 מאפינס

מתכון מאת: רינה שדה (צילום: נועם ערמון), ויוה

מאפינס מקמח מלא. נועם ערמון,
מאפינס מקמח מלא/נועם ערמון

מצרכים למתכון

  • כוס ו 3/4 (220 ג') קמח לבן
  • 3/4 כוס (100 ג') קמח מלא
  • 3/4 כוס (160 ג') סוכר
  • 2 כפות שטוחות (20 ג') אבקת אפיה
  • חצי כפית סודה לשתיה
  • כפית שטוחה מלח
  • 2 ביצים
  • 1כוס (225 מ"ל) חלב
  • כף וחצי דבש
  • כפית תמצית שקדים - רצוי להשתמש בתמצית שקדים טבעית כמה שיותר .
  • 1/2 כוס (130 מ"ל) שמן סויה/קנולה
  • שקדים גרוסים לפיזור מעל

אופן ההכנה

  • 1. לחמם תנור ל 180 מעלות.
  • 2. לערבב יחד את החומרים היבשים : קמח מלא/לבן, סוכר, אבקת אפיה, סודה לשתיה ומלח.
  • 3. בקערה נפרדת לערבב את החומרים הנוזלים: ביצים, חלב, דבש, תמצית שקדים ושמן.
  • 4. להוסיף את הנוזלים על תערובת הקמח והחומרים היבשים, לערבב לאיחוד התערובת. יש לתת ערבוב קל לשם איחוד בלבד.
  • 5. למלא תבנית שקעים עד 3/4 מגובהה ולפזר מעל את השקדים הגרוסים. ניתן למלא את השקעים בעזרת כף גלידה.
  • 6. לאפות כ- 20 דקות, לצנן ולשמור בכלי אטום.
  • ניתן לאפות גם בתבניות סילקון , מנג'טים מסיליקון או גביעי נייר בהתאם לצורת ההגשה הרצויה.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully