סופגניות במילוי מייפל אגוזים
השף-קונדיטורים של קונדיטוריית ביסקוטי במתכון לסופגניות במילוי מייפל ואגוזים
מצרכים
- עבור 18-20 סופגניות:
- 500 גרם (3 וחצי כוסות) קמח
- 100 גרם (1/2 כוס) סוכר
- 80 גרם חמאה מומסת
- 25 גרם (1/2 שקית/קוביית שמרית) שמרים טריים
- קורט מלח
- קליפת תפוז מגורדת מתפוז אחד
- 120 מ"ל (חצי כוס) חלב פושר
- 120 מ"ל (חצי כוס) מים פושרים
- 1 ביצה
- 1 כף תמצית וניל
- 2 כפות ברנדי או וודקה
- שמן קנולה לטיגון עמוק
- לקרם שוקולד לבן ומייפל:
- 200 גרם שוקולד לבן
- 250 מ"ל (1 מכל) שמנת מתוקה
- 4 כפות מייפל
- לציפוי:
- 320 גרם (1 כוס) מייפל
- 100 גרם (1 כוס) שקדים
- 100 גרם (1 כוס) פקאן
אופן ההכנה
- הסופגניות:
- 1. בקערה מערבבים את הקמח, הסוכר והמלח. יוצרים גומה ומפוררים לתוכה את השמרים.
- 2. מוסיפים את הנוזלים לגומה עם השמרים. מוסיפים גם את קליפת התפוז, תמצית הווניל, הביצה והברנדי. לשים קלות כדי שהבצק יתחיל להתגבש.
- 3. מוסיפים את החמאה המומסת ולשים את כל חומרי הבצק ביד (או במיקסר עם וו לישה) כ- 10 דקות עד קבלת בצק חלק.
- 4. מכניסים את הקערה עם הבצק לתוך שקית ניילון ומניחים בטמפרטורת החדר עד שהבצק מכפיל את נפחו (כשעתיים).
- 5. קורצים כדורים בגודל 40 גרם (כדור פינג פונג) ומכדררים כ-20 כדורים. מניחים על תבנית אפייה משומנת, תוך הקפדה על מרווחים בין הסופגניות כדי לאפשר להן לתפוח.
- מכסים עם מגבת או שקית ומתפיחים פעם נוספת עד שהבצק מכפיל את נפחו (כשעתיים נוספות).
- 6. מטגנים בשמן עמוק כ-2 דקות מכל צד לכדי הזהבה.
- קרם שוקולד לבן ומייפל:
- 1. בסיר קטן מחממים את השמנת על אש בינונית עד להיווצרות בועות קטנות (שימו לב לא להרתיח).
- 2. בקערה נפרדת שמים את השוקולד הלבן והמייפל, מוזגים את השמנת החמה ומערבבים עד לקבלת גנאש חלק. שמים את הקרם ללילה במקרר או שעתיים במקפיא להתייצבות.
- 3. מקציפים את הקרם במיקסר במהירות בינונית למשך 1-2 דקות, עד קבלת מרקם יציב ותפוח.
- 4. הציפוי: מחממים מעט את המייפל בפולסים קצרים של 20 שניות במיקרו עד קבלת מרקם רך לציפוי, קוצצים את האגוזים דק.
- 5. אוחזים בסופגנייה וטובלים את מחציתה העליונה במייפל החם. לאחר מכן טובלים בתערובת האגוזים הקצוצים.
- 6. ממלאים שק זילוף בקרם ובאמצעות צנתר מזליפים את הקרם לסופגניות לאחר שצופו.