פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      נושאים חמים

      סופגניות במילוי מייפל אגוזים

      השף-קונדיטורים של קונדיטוריית ביסקוטי במתכון לסופגניות במילוי מייפל ואגוזים

      1 מדרגים / 3.75 כוכבים

      סופגניות ביסקוטי (דרור עינב)
      סופגניות ביסקוטי (דרור עינב)

      מצרכים

      • עבור 18-20 סופגניות:
      • 500 גרם (3 וחצי כוסות) קמח
      • 100 גרם (1/2 כוס) סוכר
      • 80 גרם חמאה מומסת
      • 25 גרם (1/2 שקית/קוביית שמרית) שמרים טריים
      • קורט מלח
      • קליפת תפוז מגורדת מתפוז אחד
      • 120 מ"ל (חצי כוס) חלב פושר
      • 120 מ"ל (חצי כוס) מים פושרים
      • 1 ביצה
      • 1 כף תמצית וניל
      • 2 כפות ברנדי או וודקה
      • שמן קנולה לטיגון עמוק
      • לקרם שוקולד לבן ומייפל:
      • 200 גרם שוקולד לבן
      • 250 מ"ל (1 מכל) שמנת מתוקה
      • 4 כפות מייפל
      • לציפוי:
      • 320 גרם (1 כוס) מייפל
      • 100 גרם (1 כוס) שקדים
      • 100 גרם (1 כוס) פקאן

      אופן ההכנה

      • הסופגניות:
      • 1. בקערה מערבבים את הקמח, הסוכר והמלח. יוצרים גומה ומפוררים לתוכה את השמרים.
      • 2. מוסיפים את הנוזלים לגומה עם השמרים. מוסיפים גם את קליפת התפוז, תמצית הווניל, הביצה והברנדי. לשים קלות כדי שהבצק יתחיל להתגבש.
      • 3. מוסיפים את החמאה המומסת ולשים את כל חומרי הבצק ביד (או במיקסר עם וו לישה) כ- 10 דקות עד קבלת בצק חלק.
      • 4. מכניסים את הקערה עם הבצק לתוך שקית ניילון ומניחים בטמפרטורת החדר עד שהבצק מכפיל את נפחו (כשעתיים).
      • 5. קורצים כדורים בגודל 40 גרם (כדור פינג פונג) ומכדררים כ-20 כדורים. מניחים על תבנית אפייה משומנת, תוך הקפדה על מרווחים בין הסופגניות כדי לאפשר להן לתפוח.
      • מכסים עם מגבת או שקית ומתפיחים פעם נוספת עד שהבצק מכפיל את נפחו (כשעתיים נוספות).
      • 6. מטגנים בשמן עמוק כ-2 דקות מכל צד לכדי הזהבה.
      • קרם שוקולד לבן ומייפל:
      • 1. בסיר קטן מחממים את השמנת על אש בינונית עד להיווצרות בועות קטנות (שימו לב לא להרתיח).
      • 2. בקערה נפרדת שמים את השוקולד הלבן והמייפל, מוזגים את השמנת החמה ומערבבים עד לקבלת גנאש חלק. שמים את הקרם ללילה במקרר או שעתיים במקפיא להתייצבות.
      • 3. מקציפים את הקרם במיקסר במהירות בינונית למשך 1-2 דקות, עד קבלת מרקם יציב ותפוח.
      • 4. הציפוי: מחממים מעט את המייפל בפולסים קצרים של 20 שניות במיקרו עד קבלת מרקם רך לציפוי, קוצצים את האגוזים דק.
      • 5. אוחזים בסופגנייה וטובלים את מחציתה העליונה במייפל החם. לאחר מכן טובלים בתערובת האגוזים הקצוצים.
      • 6. ממלאים שק זילוף בקרם ובאמצעות צנתר מזליפים את הקרם לסופגניות לאחר שצופו.

      עוד מתכוני מאפים

      מחשבוני המרה

      • נפחים

        מ -
        ל -
      • משקלים

        מ -
        ל -
      • טמפרטורה

        מ -
        ל -