- הסופגניות:
- 1. בקערה מערבבים את הקמח, הסוכר והמלח. יוצרים גומה ומפוררים לתוכה את השמרים.
-
- 2. מוסיפים את הנוזלים לגומה עם השמרים. מוסיפים גם את קליפת התפוז, תמצית הווניל, הביצה והברנדי. לשים קלות כדי שהבצק יתחיל להתגבש.
-
- 3. מוסיפים את החמאה המומסת ולשים את כל חומרי הבצק ביד (או במיקסר עם וו לישה) כ- 10 דקות עד קבלת בצק חלק.
-
- 4. מכניסים את הקערה עם הבצק לתוך שקית ניילון ומניחים בטמפרטורת החדר עד שהבצק מכפיל את נפחו (כשעתיים).
-
-
- 5. קורצים כדורים בגודל 40 גרם (כדור פינג פונג) ומכדררים כ-20 כדורים. מניחים על תבנית אפייה משומנת, תוך הקפדה על מרווחים בין הסופגניות כדי לאפשר להן לתפוח.
- מכסים עם מגבת או שקית ומתפיחים פעם נוספת עד שהבצק מכפיל את נפחו (כשעתיים נוספות).
-
- 6. מטגנים בשמן עמוק כ-2 דקות מכל צד לכדי הזהבה.
-
- קרם שוקולד לבן ומייפל:
- 1. בסיר קטן מחממים את השמנת על אש בינונית עד להיווצרות בועות קטנות (שימו לב לא להרתיח).
-
- 2. בקערה נפרדת שמים את השוקולד הלבן והמייפל, מוזגים את השמנת החמה ומערבבים עד לקבלת גנאש חלק. שמים את הקרם ללילה במקרר או שעתיים במקפיא להתייצבות.
-
- 3. מקציפים את הקרם במיקסר במהירות בינונית למשך 1-2 דקות, עד קבלת מרקם יציב ותפוח.
-
- 4. הציפוי: מחממים מעט את המייפל בפולסים קצרים של 20 שניות במיקרו עד קבלת מרקם רך לציפוי, קוצצים את האגוזים דק.
-
- 5. אוחזים בסופגנייה וטובלים את מחציתה העליונה במייפל החם. לאחר מכן טובלים בתערובת האגוזים הקצוצים.
-
- 6. ממלאים שק זילוף בקרם ובאמצעות צנתר מזליפים את הקרם לסופגניות לאחר שצופו.