סופגניות סנט אונורה עם קרמל מלוח ותותים

הסופגניה המושלמת של הקונדיטור דודו אוטמזגין

מתכון מאת: דודו אוטמזגין, מערכת וואלה!
(צילום: צילום: נמרוד סונדרס עריכה: אמיר קוטיגרו)

מצרכים

  • (כ- 35 סופגניות)
  • 160 מ"ל (2/3 כוס) חלב
  • 2 ביצים
  • 8 גרם (1/2 כף) מלח
  • 2 חלמונים
  • 10 מ"ל (1/2 כף) שמן
  • 40 גרם (2 כפות) סוכר
  • 500 גרם (1/2 3 כוסות) קמח
  • 40 גרם שמרים טריים
  • 20 מ"ל (1 כף) רום לבן
  • קליפה מגורדת מ- 1/2 לימון
  • מקל וניל
  • חומרים לסירופ קרמל
  • 500 גרם (1/2 2 כוסות) סוכר
  • 150 מ"ל (1/2 כוס+ 2 כפות) מים
  • 100 גרם גלוקוזה (להשיג בחנויות אפייה ומתמחות)
  • 3 מ"ל (1/2 כפית) צבע מאכל אדום (לא חובה)
  • חומרים למילוי
  • 500 מ"ל (2 מיכלים) שמנת מתוקה
  • 70 גרם (1/2 3 כפות) סוכר
  • 20 גרם (כף) אבקת אינסטנט פודינג
  • לקישוט:
  • 200 גרם תותים חתוכים

אופן ההכנה

  • 1 . במיקסר עם וו לישה מערבבים את החלב, הביצים, המלח, החלמונים, השמן והסוכר.
  • 2. מוסיפים את תכולתו של מקל הווניל, הקמח, השמרים, הרום וקליפת הלימון. לשים 15 דקות עד שהבצק חלק ומתנתק מדפנות הקערה.
  • 3. עוטפים בניילון נצמד ומשהים כשעה בטמפרטורת החדר.
  • 4. מחלקים את הבצק לפיסות במשקל 40 גרם האחת ומגלגלים לכדורים בקוטר 5 ס"מ.
  • 5. מניחים את הכדורים על מגש משומן ומשהים כשעה בטמפרטורת החדר, עד הכפלת הנפח.
  • 6. מחממים שמן לטיגון ל- 180 מעלות (בודקים במדחום מקצועי) ומטגנים את כדורי הבצק כדקה וחצי מכל צד, עד שרואים את הפס הלבן באמצע הסופגנייה. מוציאים ומניחים על נייר סופג.
  • 7. מכינים סירופ קרמל: מרתיחים את הסוכר, המים והגלוקוזה, עד שהנוזל מגיע לטמפרטורה של 120 מעלות (משתמשים במדחום). אם רוצים, מוסיפים את צבע המאכל. מערבבים ומביאים לטמפרטורה של 160 מעלות.
  • 8. המילוי: מקציפים את השמנת יחד עם הסוכר והפודינג לקצף יציב. מעבירים לשק זילוף עם צנתר משונן.
  • 9. ההרכבה: טובלים מחצית מהסופגנייה בסירופ קרמל ומניחים על גבי סיליקון. חוצים את הסופגנייה לרוחב ומזלפים מהקרם.
  • 10. סוגרים את הסופגנייה עם החצי השני של הקרמל. מעל הסופגנייה מזלפים נקודה קטנה של קרם ומסדרים תותים. מגישים או שומרים בקירור עד להגשה.
  • מתכון לסופגניה משודרגת של דודו אוטמזגין

  • סופגניות יווניות של בננה

  • סופגניות קלות מאד, ללא שמרים

  • סופגניות במילוי וניל ופירות יער

  • רולדה כשרה לפסח

  • מתכון בסיסי למרנג

  • עוגיות קוקוס בציפוי שוקולד

  • מאפינס מייפל ושיבולת שועל

  • עוגיות שיבולת שועל

  • הסופגניות של קפה קדוש

  • עוגת שמרים ז'פונז

  • בראוניז גבינה וקפה

  • קוביות פאי קשיו ודבש מלוח

  • עוגת מרציפן לפסח

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully