- 1 . במיקסר עם וו לישה מערבבים את החלב, הביצים, המלח, החלמונים, השמן והסוכר.
-
- 2. מוסיפים את תכולתו של מקל הווניל, הקמח, השמרים, הרום וקליפת הלימון. לשים 15 דקות עד שהבצק חלק ומתנתק מדפנות הקערה.
-
- 3. עוטפים בניילון נצמד ומשהים כשעה בטמפרטורת החדר.
-
- 4. מחלקים את הבצק לפיסות במשקל 40 גרם האחת ומגלגלים לכדורים בקוטר 5 ס"מ.
-
- 5. מניחים את הכדורים על מגש משומן ומשהים כשעה בטמפרטורת החדר, עד הכפלת הנפח.
-
- 6. מחממים שמן לטיגון ל- 180 מעלות (בודקים במדחום מקצועי) ומטגנים את כדורי הבצק כדקה וחצי מכל צד, עד שרואים את הפס הלבן באמצע הסופגנייה. מוציאים ומניחים על נייר סופג.
-
- 7. מכינים סירופ קרמל: מרתיחים את הסוכר, המים והגלוקוזה, עד שהנוזל מגיע לטמפרטורה של 120 מעלות (משתמשים במדחום). אם רוצים, מוסיפים את צבע המאכל. מערבבים ומביאים לטמפרטורה של 160 מעלות.
-
- 8. המילוי: מקציפים את השמנת יחד עם הסוכר והפודינג לקצף יציב. מעבירים לשק זילוף עם צנתר משונן.
-
- 9. ההרכבה: טובלים מחצית מהסופגנייה בסירופ קרמל ומניחים על גבי סיליקון. חוצים את הסופגנייה לרוחב ומזלפים מהקרם.
-
- 10. סוגרים את הסופגנייה עם החצי השני של הקרמל. מעל הסופגנייה מזלפים נקודה קטנה של קרם ומסדרים תותים. מגישים או שומרים בקירור עד להגשה.