- 1. מחממים תנור ל-130 מעלות.
-
- 2. מכינים מרנג: במיקסר עם וו מקצף, מקציפים את החלבונים במהירות גבוהה עד שנוצר קצף יציב. יודעים כי הקצף יציב כאשר התלולית שבמרכזו נשארת זקופה ולא "נופלת".
-
- 3. מוסיפים את הסוכר והמלח בבת אחת וממשיכים להקציף כ-30 שניות, עד שהקצף נעשה יציב שוב.
-
- 4. מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה. מעבירים את הקצף לשקית זילוף ומזלפים "נשיקות" בגודל הרצוי.
-
- 5. אופים בתנור במשך שעתיים עד שעתיים וחצי עד שהנשיקות התייבשו.
-
- 6. במקביל, מכינים את הבצק: מניחים את כל חומרי הבצק בקערה ולשים עד קבלת עיסה אחידה.
-
- 7. מכסים במגבת לחה ומניחים בצד עד שהבצק מכפיל את נפחו.
-
- 8. מכינים את הטופי: בסיר קטן מחממים את החמאה והסוכר ובוחשים עד להמסה מלאה. מביאים לרתיחה, מוסיפים את הדבש והשמנת ומערבבים, מנמיכים את האש ומבשלים תוך כדי בחישה עד להסמכת התערובת. מסירים מהאש ומוסיפים את תמצית הווניל ובוחשים.
-
- 9. מכינים את הקצפת: מקררים את קערת המיקסר כחצי שעה במקרר. מוציאים ומקציפים שמנת מתוקה עם אבקת סוכר וניל עד קבלת קצפת אוורירית וגבוהה.
-
- 10. בסיר עמוק מחממים שמן קנולה. במביל, פורסים בננה ל-4 חתיכות. עם ידיים משומנות קורצים כדור קטן מהבצק מצפים בננה ומטגנים בשמן עד שהבצק מזהיב מכל הכיוונים וצף. מניחים בנייר סופג.
-
- 11. על צלחת מניחים מעט קצפת עם שברי מרנג מעל, לצד כדור גלידה, לצד בננה בלוקומריס מטוגנת. מזלפים מעל מעט רוטב טופי ומגישים.