- 1. במיקסר או בקערה מעבדים את כל חומרי הבצק למרקם חלק. לשים נמרצות 5-10 דקות. יוצרים מהבצק כדור, מניחים בקערה, מכסים במגבת ומניחים לתפיחה של כשעה. מוציאים מהבצק את האוויר ומניחים לתפיחה נוספת של כחצי שעה. בעלי מכונת לחם יכולים להכניס למכונה את כל החומרים ולהפעיל על תוכנית בצק.
-
- 2. מרדדים את הבצק על משטח מקומח לעלה בעובי כחצי ס"מ. בעזרת כוס או חותך עוגיות עגול קורצים מהבצק עיגולים בקוטר כ-8 ס"מ.
-
- 3. פורסים את האגסים ואת הגבינה לפרוסות בעובי 4-5 מ"מ.
-
- 4. מניחים במרכזם של מחצית מעיגולי הבצק פרוסה של אגס, מעליה פרוסת גבינה ועוד פרוסת אגס, ומתבלים במעט מלח ופלפל. מכסים כל עיגול עם מילוי בעיגול בצק נוסף, ומהדקים היטב את השוליים עד להדבקה. אוספים את שאריות הבצק, מרדדים שוב וממלאים, עד שגומרים את כל הבצק. מכסים את הסופגניות הממולאות במגבת ומניחים לתפיחה של 15-30 דקות.
-
- 5. בסיר טיגון או בווק מחממים את השמן, וכשהוא חם מחליקים לתוכו בעדינות את הסופגניות. מטגנים את הסופגניות עד שישחימו יפה משני הצדדים (הופכים פעם אחת באמצע הטיגון).
-
- 6. מוציאים את הסופגניות מהשמן בעזרת כף מחוררת ומעבירים למסננת כדי להיפטר מעודפי השמן. מגישים חם, אפשר עם מעט אבקת סוכר מלמעלה.