סופגניות ממולאות אגסים וגבינת ברי

אלה סופגניות לא מתוקות, למבוגרים שמוכנים לספוג את השמן אך לא רוצים את המתיקות הרגילה המתלווה לחג. השילוב הקלאסי של גבינת ברי נמסה על אגסים עובד מצוין גם בתוך בצק שמרים מטוגן. חומרים (כ-10 סופגניות קטנות):

מתכון מאת: דורעם גונט, מערכת וואלה!
אילוסטרציה. ShutterStock
אילוסטרציה

מצרכים

  • חומרים: (כ-10 סופגניות קטנות):
  • לבצק:
  • 1/2 כוס חלב
  • 1/4 כוס חמאה מומסת
  • 1 ביצה
  • 2 כפות סוכר
  • 1/2 כפית מלח
  • 2 ו-1/4 כוסות קמח
  • 1 כפית שמרים יבשים
  • למילוי:
  • 100 גרם גבינת ברי
  • 2 אגסים קטנים, קלופים ומגולענים
  • מלח ופלפל
  • לטיגון ולהגשה:
  • שמן צמחי נייטרלי לטיגון עמוק

אופן ההכנה

  • 1. במיקסר או בקערה מעבדים את כל חומרי הבצק למרקם חלק. לשים נמרצות 5-10 דקות. יוצרים מהבצק כדור, מניחים בקערה, מכסים במגבת ומניחים לתפיחה של כשעה. מוציאים מהבצק את האוויר ומניחים לתפיחה נוספת של כחצי שעה. בעלי מכונת לחם יכולים להכניס למכונה את כל החומרים ולהפעיל על תוכנית בצק.
  • 2. מרדדים את הבצק על משטח מקומח לעלה בעובי כחצי ס"מ. בעזרת כוס או חותך עוגיות עגול קורצים מהבצק עיגולים בקוטר כ-8 ס"מ.
  • 3. פורסים את האגסים ואת הגבינה לפרוסות בעובי 4-5 מ"מ.
  • 4. מניחים במרכזם של מחצית מעיגולי הבצק פרוסה של אגס, מעליה פרוסת גבינה ועוד פרוסת אגס, ומתבלים במעט מלח ופלפל. מכסים כל עיגול עם מילוי בעיגול בצק נוסף, ומהדקים היטב את השוליים עד להדבקה. אוספים את שאריות הבצק, מרדדים שוב וממלאים, עד שגומרים את כל הבצק. מכסים את הסופגניות הממולאות במגבת ומניחים לתפיחה של 15-30 דקות.
  • 5. בסיר טיגון או בווק מחממים את השמן, וכשהוא חם מחליקים לתוכו בעדינות את הסופגניות. מטגנים את הסופגניות עד שישחימו יפה משני הצדדים (הופכים פעם אחת באמצע הטיגון).
  • 6. מוציאים את הסופגניות מהשמן בעזרת כף מחוררת ומעבירים למסננת כדי להיפטר מעודפי השמן. מגישים חם, אפשר עם מעט אבקת סוכר מלמעלה.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully