מתכונים חמים

סופגניות במילוי רושה

סופגניות במילוי רושה- מתכון של השף-קונדיטור נועם בבילה והאופה אלי אברהם מ"לחם טאטי"

מתכון מאת: מערכת וואלה! NEWS
  • דרגת קושי בינונית

סופגניות

מחשבון המרות

מצרכים

  • לבצק:
  • 1 ק"ג קמח
  • 120 גרם סוכר
  • 15 גרם מלח
  • 360 גרם מים
  • 2 ביצים
  • 2 כפות ברנדי
  • 50 גרם שמרים טריים
  • תמצית וניל
  • 500 גרם חמאה
  • למילוי:
  • 200 גרם מחית נוגט
  • 220 גרם שוקולד מריר
  • 50 גרם חמאת קקאו
  • 120 גרם אגוזי "ברס" (להשיג בחנויות למוצרי קונדיטוריה)

אופן ההכנה

  • 1. מכינים את הבצק: לשים את חומרי הבצק במשך 4-6 דקות עד לקבלת בצק אחיד.
  • 2. מכסים את הבצק בניילון נצמד ומשאירים כשעה וחצי בטמפרטורת החדר.
  • 3. חותכים את הבצק לחתיכות במשקל 80-60 גרם (תלוי בגודל הרצוי) ומגלגלים לכדורים.
  • 4. מניחים את הכדורים על משטח משומן ונותנים להם לתפוח במשך חצי שעה עד 45 דקות.
  • 5. מכינים את המילוי: ממיסים את השוקולד וחמאת הקקאו ב'בן מרי' (סיר בתוך סיר, כדי שלא יהיה מגע ישיר של אש).
  • 6. מורידים מהאש ומוסיפים את מחית האגוזים וה"ברס". מערבבים עד לקבלת תערובת קרם אחידה.
  • 7. מקררים בטמפרטורת החדר במשך 7-6 שעות (ניתן לשמור את המילוי בחוץ בכלי אטום למשך שבוע).
  • 8. מטגנים את הסופגניות בשמן עמוק (180 מעלות) במשך 2 דקות מכל צד. מניחים להן להצטנן במשך 5 דקות.
  • 9. מחדירים את המילוי באמצעות מזרק מיוחד.

מחשבוני המרה

  • נפחים

  • משקלים

  • טמפרטורה

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    לוגו - פיקוד העורףפיקוד העורף

    התרעות פיקוד העורף

      walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully