סופגניות בריוש במילוי גבינת פטה
מתכון של השף שי שמואלי, מסעדת אידה
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- 0.5 קילו קמח
- 250 מ"ל מים
- 10 גרם שמרים יבשים
- 60 גרם סוכר
- 2 ביצים
- 10 גרם מלח
- 150 גרם חמאה רכה
- 250 גרם קוביות גבינת פטה 5%
- שמן לטיגון
- קונפיטורת פירות יער (או כל קונפיטורה עונתית עדיף חמצמצה)
אופן ההכנה
- 1. בקערת מיקסר מניחים את כל החומרים למעט החמאה ולשים 3 דקות. מוסיפים חמאה בהדרגה ולשים עוד 8 דקות.
- 2. מתפיחים במקרר למשך שעתיים, מכוסה בניילון נצמד.
- 3. חותכים את גבינת הפטה לקוביות בגודל 1.5 ס"מ על 1.5 ס"מ.
- 4. מתוך מסת הבצק קורצים עיגולים במשקל 20-30 גרם, משטחים ועוטפים את הגבינה לכדור (כדאי להיעזר במעט קמח אם הבצק דביק).
- 5. מתפיחים כ- 20 דקות, מטגנים עד להשחמה ומגישים, לצד עם קונפיטורת פירות יער וכוסיות סלט פירות קטן.