פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      נושאים חמים

      סופגניות בריוש במילוי גבינת פטה

      מתכון של השף שי שמואלי, מסעדת אידה

      1 מדרגים / 3.75 כוכבים

      סופגנית בריוש עם גבינת פטה (יח
      סופגנית בריוש עם גבינת פטה (יח"צ , עידוא דגן)

      מצרכים

      • 0.5 קילו קמח
      • 250 מ"ל מים
      • 10 גרם שמרים יבשים
      • 60 גרם סוכר
      • 2 ביצים
      • 10 גרם מלח
      • 150 גרם חמאה רכה
      • 250 גרם קוביות גבינת פטה 5%
      • שמן לטיגון
      • קונפיטורת פירות יער (או כל קונפיטורה עונתית עדיף חמצמצה)

      אופן ההכנה

      • 1. בקערת מיקסר מניחים את כל החומרים למעט החמאה ולשים 3 דקות. מוסיפים חמאה בהדרגה ולשים עוד 8 דקות.
      • 2. מתפיחים במקרר למשך שעתיים, מכוסה בניילון נצמד.
      • 3. חותכים את גבינת הפטה לקוביות בגודל 1.5 ס"מ על 1.5 ס"מ.
      • 4. מתוך מסת הבצק קורצים עיגולים במשקל 20-30 גרם, משטחים ועוטפים את הגבינה לכדור (כדאי להיעזר במעט קמח אם הבצק דביק).
      • 5. מתפיחים כ- 20 דקות, מטגנים עד להשחמה ומגישים, לצד עם קונפיטורת פירות יער וכוסיות סלט פירות קטן.

      עוד מתכוני מאפים

      מחשבוני המרה

      • נפחים

        מ -
        ל -
      • משקלים

        מ -
        ל -
      • טמפרטורה

        מ -
        ל -