סופגניות עזים ואגוזים
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- חומרים:
- 1 כוס קמח תופח
- ½ כוס אגוזים טחונים (מלך או פקאן)
- 200 גר' גבינת עזים רכה
- 50 גר' קממבר מגוררת או רוקפור
- 2 כפות עירית קצוצה (לא חובה)
- 1 ביצה
- קורט מלח
- קורט מוסקט
- קורט פלפל לבן
- שמן קנולה לטיגון עמוק
אופן ההכנה
- 1. טורפים את הגבינות, העירית, האגוזים,התבלינים והביצה לבלילה אחידה.
- 2. מוסיפים את הקמח וטורפים עד שהוא נבלע בתוך התערובת.
- 3. מחממים שמן בסיר.
- 4. לוקחים כמות של חצי כף מהעיסה ובעזרת כף נוספת מחליקים אל תוך השמן.
- 5. ממשיכים כך עם כל הכמות, בכל פעם כמה בודדות (בהתאם לגודל הסיר), כך שתוכלנה "לשחות" מבלי להצטופף.
- 6. הסופגניות מתהפכות מעצמן, אין צורך להפוך אותן. לאחר שהן זהובות מכל הצדדים, מוצאים בעזרת כף מחוררת ומניחים על גבי נייר סופג.
- 7. מגישים עם ירקות טריים ויוגורט עזים סמיך.