- 1. קולפים ופורסים את התפוחים, חותכים לקוביות ומאדים במחבת עם מעט חמאה.
-
- 2. את הבננות קולפים ופורסים לקוביות מוסיפים לתפוחים המאודים, ואת הסוכר.
-
- 3. מתבלים בקינמון, גרידת לימון ווניל ומשאירים על האש לעוד כדקה. לאחר שהמלית מוכנה מוסיפים לה את החמוציות. מסננים את המלית בכדי שלא יישארו נוזלים.
-
- 4. לוקחים עלה של פסטייה מורחים מעליו חמאה מומסת מעל מניחים עלה נוסף, מניחים במרכז מהמלית המוכנה מגלגלים לגליל מדויק ויפה.
-
- 5. מניחים את הגליל בתבנית עם נייר אפייה ואופים ב- 170 מעלות כ- 20 דקות לערך עד לקבלת צבע זהוב ויפה.
-
- 6. מכינים את הרוטב: מחממים בסיר חלב, שמנת, סוכר ווניל.
-
- 7. כשהנוזל חם מערבבים עם חלמונים ולהחזיר לבישול עד להסמכה קלה. מסננים את הרוטב ומוזגים כשהרוטב קר. מגישים את מאפי הפסטייה בליווי רוטב וניל.