פסטייה פירות וקרמל
קליל, מהיר ומהנה. כל מה שאפשר לבקש במאכל קיצי מתוק. קינוח פסטייה מושחת
פסטייה תפוחים (צילום: יח"צ, אסף אמברם)
מחשבון המרות
- ל-10 מנות
- 1 חבילה עלי פסטייה (קונים במרכולים)
- להדבקה-100 גרם חבילה חמאה מומסת
- למלית:
- 3 בננות
- 3 תפוחים מזן גרנד סמית
- 1 כף שטוחה קינמון טחון
- 1 כפית גרידת לימון
- 1 כפית מחית וניל (להשיג בחנויות המתמחות)
- 1/2 כוס סוכר
- 3 כפות חמוציות
- לרוטב וניל
- 12 מ"ל חלב (3/4 כף)
- 125 מ"ל שמנת מתוקה
- כפית תמצית וניל
- 75 גרם סוכר
- 3 חלמונים
- 1. קולפים ופורסים את התפוחים, חותכים לקוביות ומאדים במחבת עם מעט חמאה.
- 2. את הבננות קולפים ופורסים לקוביות מוסיפים לתפוחים המאודים, ואת הסוכר.
- 3. מתבלים בקינמון, גרידת לימון ווניל ומשאירים על האש לעוד כדקה. לאחר שהמלית מוכנה מוסיפים לה את החמוציות. מסננים את המלית בכדי שלא יישארו נוזלים.
- 4. לוקחים עלה של פסטייה מורחים מעליו חמאה מומסת מעל מניחים עלה נוסף, מניחים במרכז מהמלית המוכנה מגלגלים לגליל מדויק ויפה.
- 5. מניחים את הגליל בתבנית עם נייר אפייה ואופים ב- 170 מעלות כ- 20 דקות לערך עד לקבלת צבע זהוב ויפה.
- 6. מכינים את הרוטב: מחממים בסיר חלב, שמנת, סוכר ווניל.
- 7. כשהנוזל חם מערבבים עם חלמונים ולהחזיר לבישול עד להסמכה קלה. מסננים את הרוטב ומוזגים כשהרוטב קר. מגישים את מאפי הפסטייה בליווי רוטב וניל.
מחשבוני המרה
נפחים
משקלים
טמפרטורה