וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

פסטייה פירות וקרמל

קליל, מהיר ומהנה. כל מה שאפשר לבקש במאכל קיצי מתוק. קינוח פסטייה מושחת

מתכון מאת: אורן בקר, מערכת וואלה

פסטייה תפוחים. אסף אמברם,
פסטייה תפוחים/אסף אמברם

מצרכים למתכון

  • ל-10 מנות
  • 1 חבילה עלי פסטייה (קונים במרכולים)
  • להדבקה-100 גרם חבילה חמאה מומסת
  • למלית:
  • 3 בננות
  • 3 תפוחים מזן גרנד סמית
  • 1 כף שטוחה קינמון טחון
  • 1 כפית גרידת לימון
  • 1 כפית מחית וניל (להשיג בחנויות המתמחות)
  • 1/2 כוס סוכר
  • 3 כפות חמוציות
  • לרוטב וניל
  • 12 מ"ל חלב (3/4 כף)
  • 125 מ"ל שמנת מתוקה
  • כפית תמצית וניל
  • 75 גרם סוכר
  • 3 חלמונים

אופן ההכנה

  • 1. קולפים ופורסים את התפוחים, חותכים לקוביות ומאדים במחבת עם מעט חמאה.
  • 2. את הבננות קולפים ופורסים לקוביות מוסיפים לתפוחים המאודים, ואת הסוכר.
  • 3. מתבלים בקינמון, גרידת לימון ווניל ומשאירים על האש לעוד כדקה. לאחר שהמלית מוכנה מוסיפים לה את החמוציות. מסננים את המלית בכדי שלא יישארו נוזלים.
  • 4. לוקחים עלה של פסטייה מורחים מעליו חמאה מומסת מעל מניחים עלה נוסף, מניחים במרכז מהמלית המוכנה מגלגלים לגליל מדויק ויפה.
  • 5. מניחים את הגליל בתבנית עם נייר אפייה ואופים ב- 170 מעלות כ- 20 דקות לערך עד לקבלת צבע זהוב ויפה.
  • 6. מכינים את הרוטב: מחממים בסיר חלב, שמנת, סוכר ווניל.
  • 7. כשהנוזל חם מערבבים עם חלמונים ולהחזיר לבישול עד להסמכה קלה. מסננים את הרוטב ומוזגים כשהרוטב קר. מגישים את מאפי הפסטייה בליווי רוטב וניל.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully