מתכונים חמים

פסטייה פסייה

מתכון של אילן סיבוני, מסעדת 'דארנא'.

מתכון מאת: מערכת וואלה! NEWS
  • למתקדמים

פסטייה פסייה של מסעדת דרנא

מחשבון המרות

מצרכים

  • 4 עלי פילו
  • 2 חלמונים להדבקת העלים
  • 4 פרגיות
  • שמן לטיגון
  • 1/2 ק"ג בצל קלוף, מגורר גס
  • 2 צרורות גבעולי כוסברה קצוצים דק
  • מלח ופלפל לבן גרוס טרי
  • כמה חוטי זעפרן כתושים
  • ג'ינג'ר טחון, קינמון וכרכום
  • 1/2 כף סוכר
  • 40 גרם מרגרינה
  • 12 ביצים
  • 500 גרם שקדים קלופים
  • 250 גרם סוכר
  • 2 כפות אבקת סוכר
  • מעט קינמון
למחשבון המרה

אופן ההכנה

  • 1. יוצקים מעט שמן לסיר גדול ומטגנים את הפרגיות על אש בינונית מכל הצדדים, עד שהן זהובות. מוסיפים את הבצל, הכוסברה והתבלינים, מוסיפים את המרגרינה וכוס מים, מכסים ומבשלים כשעתיים וחצי, עד שהעופות רכים וזהובים.
  • 2. מניחים את העופות על רשת. ממשיכים לבשל את הרוטב עד שנותרת חצי מכמות הנוזלים. טורפים את הביצים ומוסיפים לרוטב תוך בחישה, מתקבלת ביצה מקושקשת יבשה.
  • 2. מסירים מהפרגיות את הבשר וחותכים לרצועות דקות. מטגנים את השקדים כמה דקות בשמן חם, מניחים על מגבות נייר.
  • 3. מרסקים במעבד מזון, עם הסוכר והקינמון.
  • 4. משמנים היטב תבנית פאי נמוכה בקוטר 32 ס"מ. מרפדים בשלושה עלי פילו ומשאירים שוליים לקיפול. מפזרים על הבצק את הביצים, מעליהן את הבשר הפרגיות ומכסים בשקדים. מקפלים את השוליים, סוגרים היטב ומדביקים בחלמון. מניחים עלה פילו על הקיפולים, הופכים ומקפלים את שולי הבצק, מדביקים בחלמון.
  • 5. אופים כחצי שעה בתנור שחומם מראש לחום בינוני (180 מעלות), עד שהפסטייה זהובה. בוזקים אבקת סוכר וקינמון ומגישים מיד.

מחשבוני המרה

  • נפחים

  • משקלים

  • טמפרטורה

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    לוגו - פיקוד העורףפיקוד העורף

    התרעות פיקוד העורף

      walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully