מאפה עוף ואבוקדו
מאפה תאילנדי לא שגרתי במילוי עוף, אבוקדו ומנגו ובצק מהיר שמכינים לבד בלי בעיה
מאפה עוף, אבוקדו ומנגו (צילום: אפיק גבאי)
מחשבון המרות
- ל-4 סועדים:
- לבצק:
- 300 גרם קמח
- 180 גרם חמאה/שמן
- 1 כף שמן שומשום
- 1 כף סוכר
- 2 כפות רוטב סויה מתוקה
- למילוי:
- 2 יח' חזה עוף נקי מעור ומעצמות (ניתן להחליף בטופו/סייטן לגרסה צמחונית)
- 2 מנגו
- 2 אבוקדו
- עלים מ-4 גבעולי בזיליקום
- עלים מ-4 גבעולי כוסברה
- לרוטב:
- 1 כף רוטב סויה בהירה
- 1 כף רוטב חמוץ מתוק
- 1 כף ג'ינג'ר כתוש
- 1/2 כף צ'ילי חריף
- 1 כף שמן שומשום
- 1. מקלפים את המנגו והאבוקדו, מפרידים מהגלעין וחותכים לקוביות. מניחים בקערה. מוסיפים את עלי הבזיליקום והכוסברה.
- 2. במחבת חמה מטגנים את העוף עד שהוא 90% מוכן. מעבירים לקרש חיתוך, קוצצים ומוסיפים לקערה.
- 3. בקערה נפרדת מערבבים את חומרי הבצק עד לקבלת כדור בצק אחיד למראה. מניילנים ונותנים לו לנוח כ-1/2 שעה. מרדדים, מניחים במרכזו מהמילוי, ומגלגלים לצינור. מעבירים לתבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה ומכניסים לתנור בחום 180-200 מעלות ל-20 דקות, עד שהבצק מזהיב.
- 4. מערבבים את מרכיבי הרוטב ומזליפים על המאפה. חותכים ומגישים.
מחשבוני המרה
נפחים
משקלים
טמפרטורה