פוקצ'ה של ירקות צלויים ועוף
אבי ביטון מעניק מתכון לגרסה שלו למסאחן, מנה ערבית מהירה של פוקאצ'ה ועליה פרגיות מתובלות וירקות קלויים. מנה שתתאים כמו כפפה ליד גם להכנה במסגרת פיקניק.
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- ל4-6 מנות
- לבצק
- 500 גרם קמח לבן
- 1 כפית מלח
- 1 כף סוכר
- 25 גרם שמרים יבשים
- 300 מ"ל מים קרים
- למסאחן
- 600 גרם פרגיות נקיות
- לתיבול:
- 1/4 כוס שמן זית
- 1 כף פפריקה מתוקה
- 1 כפית כמון
- מלח גס
- 1 כפית סומאק
- 1/4 כפית קינמון
- 10 פרוסות עגבנייה
- 10 פרוסות בצל
- 1/4 פלפל חריף חתוך גס
- להגשה
- טחינה טובה
אופן ההכנה
- 1. מערבבים את כל חומרי הבצק היבשים בקערה גדולה במיוחד. מוסיפים מים ומערבבים לבצק אחיד. מתפיחים במקום חמים עד הכפלת הנפח (כ-40 דקות).
- 2. מחלקים את הבצק לארבע ומרדדים לעלה בעובי חצי ס"מ.
- 3. משמנים מחבת פסים בשמן זית ומניחים מעל את הפוקאצ'ה. צולים מספר דקות מכל צד עד להזהבה.
- 4. מתבלים את הפרגיות בכל התבלינים ושמן הזית ומעסים היטב. צולים על מחבת הפסים את הפרגיות והירקות עד להשחמה. מורידים מהאש.
- 5. על צלחת הגשה מניחים נייר אפייה, מעליו פוקאצ'ה ומעל מסדרים את הפרגיות והירקות. מגישים עם טחינה טובה.