פטאייר במילוי עוף וזעתר

השף יוסי שטרית עם מאפי בצק דקיקים ממולאים עוף, עלי זעתר, תרד וסומק ממכרים

מתכון מאת: מערכת וואלה!
(צילום: בבושקה הפקות)

מצרכים

  • כמות: 8-10 מאפים
  • לבצק:
  • 500 גרם קמח לבן
  • 10 גרם (כף) שמרים יבשים
  • 2 כפות סוכר
  • 1 כף מלח
  • מים לפי הצורך
  • למילוי:
  • 200 גרם עוף טחון או פרגית קצוצה מעוף שגדל ללא אנטיביוטיקה
  • 1 בצל לבן קצוץ דק
  • צרור תרד תורכי קצוץ
  • 2 כפיות מלח
  • 2 כפיות סומק
  • שמן זית
  • חופן עלי זעתר טרי
  • מעט שמן לטיגון

אופן ההכנה

  • 1. מערבבים קמח עם סוכר ושמרים, מוסיפים מעט מים ומערבבים שוב. מוסיפים את המלח ומתחילים ללוש תוך הוספה מדודה והדרגתית של מים עד לקבלת בצק גמיש ונוח לעבודה.
  • 2. מכסים את הבצק במגבת לחה ומתפיחים 20 דקות.
  • 3. מחלקים את הבצק ל -8-10 כדורים ומתפיחים ל20 דקות נוספות.
  • 4. בינתיים מערבבים יחד את כל מרכיבי המילוי.
  • 5. מקמחים את משטח העבודה ומרדדים מהבצק פיתות עגולות, דקות וגדולות יחסית (ראה סרטון).
  • 6.. מסדרים מעל כל חצי פיתה שכבה דקיקה מהמילוי וסוגרים עם החצי השני (ניתן להדביק את הבצק בעזרת מעט מים).
  • 7. מחממים מחבת טפלון עם מעט שמן ומטגנים כל פיתה משני צדדיה עד השחמה.
  • 8. מסדרים את המאפים החמים והממולאים זה על גבי זה ומגישים למרכז השולחן.
  • מסאחן

  • פנזרוטי

  • סמוסה במילוי בשרי או צמחוני ורוטב יוגורט רענן

  • פוקצ'ה של ירקות צלויים ועוף

  • שיפודי יקיטורי על פוקאצ'ה אסייאתית

  • מאפה פילו במילוי עוף מפורק

  • כבדים בטבעות פילו

  • טאסת אלג'אג'ה

  • קציצות עוף בבצק עלים

  • מאפה עוף ואבוקדו

  • מאפי פסטייה אישיים

  • פסטייה חגיגית

  • פילו במילוי עוף ועשבי תיבול

  • פאי עוף מהיר

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully