פטאייר במילוי עוף וזעתר
השף יוסי שטרית עם מאפי בצק דקיקים ממולאים עוף, עלי זעתר, תרד וסומק ממכרים
(בבושקה הפקות)
מחשבון המרות
- כמות: 8-10 מאפים
- לבצק:
- 500 גרם קמח לבן
- 10 גרם (כף) שמרים יבשים
- 2 כפות סוכר
- 1 כף מלח
- מים לפי הצורך
- למילוי:
- 200 גרם עוף טחון או פרגית קצוצה מעוף שגדל ללא אנטיביוטיקה
- 1 בצל לבן קצוץ דק
- צרור תרד תורכי קצוץ
- 2 כפיות מלח
- 2 כפיות סומק
- שמן זית
- חופן עלי זעתר טרי
- מעט שמן לטיגון
- 1. מערבבים קמח עם סוכר ושמרים, מוסיפים מעט מים ומערבבים שוב. מוסיפים את המלח ומתחילים ללוש תוך הוספה מדודה והדרגתית של מים עד לקבלת בצק גמיש ונוח לעבודה.
- 2. מכסים את הבצק במגבת לחה ומתפיחים 20 דקות.
- 3. מחלקים את הבצק ל -8-10 כדורים ומתפיחים ל20 דקות נוספות.
- 4. בינתיים מערבבים יחד את כל מרכיבי המילוי.
- 5. מקמחים את משטח העבודה ומרדדים מהבצק פיתות עגולות, דקות וגדולות יחסית (ראה סרטון).
- 6.. מסדרים מעל כל חצי פיתה שכבה דקיקה מהמילוי וסוגרים עם החצי השני (ניתן להדביק את הבצק בעזרת מעט מים).
- 7. מחממים מחבת טפלון עם מעט שמן ומטגנים כל פיתה משני צדדיה עד השחמה.
- 8. מסדרים את המאפים החמים והממולאים זה על גבי זה ומגישים למרכז השולחן.
מחשבוני המרה
נפחים
משקלים
טמפרטורה