פנזרוטי
הגרסה האיטלקית לסמבוסק. זהו מאכל רחוב שמקורו בנאפולי, כשאת הכיסונים ניתן למלא בכל מיני דברים, כגון גבינות בשילוב שינקן ואפונה ועוד
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- להכנת הבצק (לכ-20 יחידות קטנות):
- 1/2 ק"ג קמח
- 4 ביצים
- 25 גרם מלח
- 25 גרם סוכר
- 75 גרם חמאה
- 100 גרם פירה תפוחי אדמה
- 20 גרם שמרים יבשים
- חומרים למילוי:
- 200 גרם גבינת ריקוטה
- 100 גרם גבינת מוצרלה מגורדת
- 20 גרם גבינת פרמזן מגורדת
- 2 חלמוני ביצה
- מעט בזיליקום קצוץ
אופן ההכנה
- 1. מכינים בצק: מערבבים בקערה את כל חומרי הבצק ולשים היטב עד לקבלת בצק חלק ואחיד.
- 2. מכסים את הקערה בניילון נצמד ונותנים לבצק לתפוח לפחות שלוש שעות במקרר.
- 3. מערבבים בקערה את כל החומרי המילוי למרקם אחיד.
- 4. מוציאים מהקירור את הבצק שתפח ועל משטח עבודה נקי ומקומח מרדדים את הבצק לעובי מקסימלי של ס"מ ומסמנים עיגולים בקוטר של כ-7 ס"מ.
- 5. מניחים במרכז כל עיגול כף מילוי גבינה, מכסים בשכבה נוספת של בצק, קורצים את העיגולים וצובטים עד להידוק מוחלט.
- 6. מטגנים בשמן עמוק עד להשחמה ומגישים.