וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

פיצה מטוגנת

בנאפולי ישנה פיצרייה אחת, שפועלת ללא תנור ומוכרת רק מוצר אחד – פיצה מטוגנת. למעשה זו קלצונה ממולאת ברוטב עגבניות, גבינת מוצרלה ועלי בזיליקום

מתכון מאת: מנה שטרום, מערכת וואלה

קלצונה מטוגן. אפיק גבאי
קלצונה מטוגן

מצרכים למתכון

  • להכנת 10-12 קלצונה גדולות:
  • 1 ליטר מים פושרים
  • 50 גרם מלח
  • כפית שטוחה שמרים יבשים
  • 1.7 ק"ג קמח מיועד לפיצה
  • למילוי:
  • 250 גרם גבינת מוצרלה מגורדת
  • חצי מצקת רוטב עגבניות
  • חופן עלי בזיליקום קצוצים
  • שמן לטיגון (קנולה, תירס או סויה)

אופן ההכנה

  • לבצק:
  • 1. אל קערת המיקסר מכניסים את המים והמלח ומוסיפים בהדרגה את הקמח ואת השמרים.
  • 2. לשים במיקסר עם וו לישה כרבע שעה, בהתחלה במהירות נמוכה ולאחר מכן במהירות בינונית.
  • 3. מניחים לבצק לנוח כחצי שעה.
  • 4. מחלקים את הבצק ל 10-12 כדורים בינוניים, מניחים על מגש, מכסים במגבת רטובה ומניחים לבצק לתפוח בטמפרטורת החדר כ 4-6 שעות.
  • 5. לאחר ההתפחה ניתן להכניס את הבצק למקרר, אם לא רוצים להשתמש בו מיד, ולהוציאו לטמפרטורת החדר כשעה לפני העבודה.
  • 6. על משטח מקומח משטחים כל כדור בעזרת האצבעות, ופותחים בעדינות את הבצק על ידי הפיכתו מצד לצד עד שנוצרים עיגולים בגודל הרצוי בעובי סנטימטר וחצי.
  • לפיצה עצמה:
  • 1. על חצי מעיגול הבצק שפתחנו מורחים את רוטב העגבניות מעליו את גבינת המוצרלה ומעליה מפזרים את עלי הבזיליקום.
  • 2. מקפלים את החצי השני של הבצק מעל המילוי וצובטים את הקצוות עד לסגירה מוחלטת כדי שהמילוי לא "יברח" בעת האפייה.
  • 3. מחממים שמן במחבת שטוחה ועמוקה, ומטגנים משני הצדדים, עד להשחמה ומגישים.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully