- לבצק:
- 1. אל קערת המיקסר מכניסים את המים והמלח ומוסיפים בהדרגה את הקמח ואת השמרים.
-
- 2. לשים במיקסר עם וו לישה כרבע שעה, בהתחלה במהירות נמוכה ולאחר מכן במהירות בינונית.
-
- 3. מניחים לבצק לנוח כחצי שעה.
-
- 4. מחלקים את הבצק ל 10-12 כדורים בינוניים, מניחים על מגש, מכסים במגבת רטובה ומניחים לבצק לתפוח בטמפרטורת החדר כ 4-6 שעות.
-
- 5. לאחר ההתפחה ניתן להכניס את הבצק למקרר, אם לא רוצים להשתמש בו מיד, ולהוציאו לטמפרטורת החדר כשעה לפני העבודה.
-
- 6. על משטח מקומח משטחים כל כדור בעזרת האצבעות, ופותחים בעדינות את הבצק על ידי הפיכתו מצד לצד עד שנוצרים עיגולים בגודל הרצוי בעובי סנטימטר וחצי.
-
- לפיצה עצמה:
- 1. על חצי מעיגול הבצק שפתחנו מורחים את רוטב העגבניות מעליו את גבינת המוצרלה ומעליה מפזרים את עלי הבזיליקום.
-
- 2. מקפלים את החצי השני של הבצק מעל המילוי וצובטים את הקצוות עד לסגירה מוחלטת כדי שהמילוי לא "יברח" בעת האפייה.
-
- 3. מחממים שמן במחבת שטוחה ועמוקה, ומטגנים משני הצדדים, עד להשחמה ומגישים.