פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      נושאים חמים

      פיצה מטוגנת

      בנאפולי ישנה פיצרייה אחת, שפועלת ללא תנור ומוכרת רק מוצר אחד – פיצה מטוגנת. למעשה זו קלצונה ממולאת ברוטב עגבניות, גבינת מוצרלה ועלי בזיליקום

      1 מדרגים / 3.75 כוכבים

      קלצונה מטוגן (אפיק גבאי)
      קלצונה מטוגן (אפיק גבאי)

      מצרכים

      • להכנת 10-12 קלצונה גדולות:
      • 1 ליטר מים פושרים
      • 50 גרם מלח
      • כפית שטוחה שמרים יבשים
      • 1.7 ק"ג קמח מיועד לפיצה
      • למילוי:
      • 250 גרם גבינת מוצרלה מגורדת
      • חצי מצקת רוטב עגבניות
      • חופן עלי בזיליקום קצוצים
      • שמן לטיגון (קנולה, תירס או סויה)

      אופן ההכנה

      • לבצק:
      • 1. אל קערת המיקסר מכניסים את המים והמלח ומוסיפים בהדרגה את הקמח ואת השמרים.
      • 2. לשים במיקסר עם וו לישה כרבע שעה, בהתחלה במהירות נמוכה ולאחר מכן במהירות בינונית.
      • 3. מניחים לבצק לנוח כחצי שעה.
      • 4. מחלקים את הבצק ל 10-12 כדורים בינוניים, מניחים על מגש, מכסים במגבת רטובה ומניחים לבצק לתפוח בטמפרטורת החדר כ 4-6 שעות.
      • 5. לאחר ההתפחה ניתן להכניס את הבצק למקרר, אם לא רוצים להשתמש בו מיד, ולהוציאו לטמפרטורת החדר כשעה לפני העבודה.
      • 6. על משטח מקומח משטחים כל כדור בעזרת האצבעות, ופותחים בעדינות את הבצק על ידי הפיכתו מצד לצד עד שנוצרים עיגולים בגודל הרצוי בעובי סנטימטר וחצי.
      • לפיצה עצמה:
      • 1. על חצי מעיגול הבצק שפתחנו מורחים את רוטב העגבניות מעליו את גבינת המוצרלה ומעליה מפזרים את עלי הבזיליקום.
      • 2. מקפלים את החצי השני של הבצק מעל המילוי וצובטים את הקצוות עד לסגירה מוחלטת כדי שהמילוי לא "יברח" בעת האפייה.
      • 3. מחממים שמן במחבת שטוחה ועמוקה, ומטגנים משני הצדדים, עד להשחמה ומגישים.

      עוד מתכוני ממולאים וכבושים

      מחשבוני המרה

      • נפחים

        מ -
        ל -
      • משקלים

        מ -
        ל -
      • טמפרטורה

        מ -
        ל -