וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

ניוקי מטוגן מבצק ביגה

מדובר למעשה במחמצת איטלקית, המורכבת מקמח, מים ושמרים. את המחמצת מכינים מראש, לפני הכנת הבצק עצמו, כ-12 עד 25 שעות מראש

מתכון מאת: מנה שטרום, מערכת וואלה

ניוקי מטוגן. אפיק גבאי,
ניוקי מטוגן/אפיק גבאי

מצרכים למתכון

  • לבצק ביגה:
  • 1/2 ק"ג קמח מיועד לפיצה
  • 250 מ"ל מים
  • 5 גרם (1/2 כפית) שמרים יבשים
  • לניוקי:
  • בצק הביגה (מתכון לעיל)
  • 1/2 ק"ג קמח מיועד לפיצה
  • 5 גרם (1/2 כפית) שמרים יבשים
  • 400 מ"ל מים קרים
  • 1/4 כוס שמן זית
  • 20 גרם (כף) מלח

אופן ההכנה

  • לבצק:
  • 1. מערבבים את כל החומרים יחד ולשים בידיים על משטח מקומח עד לאיחוד מלא של התערובת.
  • 2. את הבצק שנוצר מכניסים למקרר ל- 12-24 שעות.
  • למחרת מחזירים את הביגה לקערת הערבוב (ניתן ללוש במיקסר עם וו לישה) ועוברים לשלב השני, הוא שלב רענון הבצק והכנת הניוקי עצמם:
  • 1. אל קערת המיקסר עם בצק הביגה, מוסיפים קמח ושמרים ולשים כ-3 דקות במהירות נמוכה.
  • 2. מגבירים את המהירות ומוסיפים בהדרגה מים קרים, שמן זית ומלח. מעבירים לקערה משומנת בשמן זית ומכסים במגבת לחה או ניילון נצמד.
  • 3. לאחר כחצי שעה מוציאים את הבצק למשטח מקומח, מחלקים ל-5 חלקים שווים ומכדררים.
  • 4. ניתן להשתמש בבצק לאחר כ-2-3 שעות תפיחה בטמפרטורת החדר, או לחילופין להכניס את הכדורים למקרר ולהוציאם, לטמפרטורת החדר, כשעה לפני עבודה.
  • 5. מגלגלים את שאריות בצק הפיצה לנחשים ברוחב 2 ס"מ וחותכים כמו ניוקי קטנים, באורך 3-4 ס"מ.
  • 6. מחממים שמן המיועד לטיגון (קנולה, תירס או סויה) בסיר רחב ועמוק או במחבת רחת שוליים ומטגנים את הניוקי עד להשחמה מלאה.
  • 7. מגישים כשהניוקי חם כאשר מעליהם מזליפים נוטלה ואבקת סוכר או רק אבקת סוכר.
  • **אפשר לשלב ניוקי אלו גם כמנה ראשונה מלוחה.
  • בקערה בקערה מערבבים עגבניות שרי חצויות, שום כתוש, עלי רוקט, חומץ בלסמי ושמן זית ואז מוסיפים את הניוקי המטוגן.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully