- לבצק:
- 1. מערבבים את כל החומרים יחד ולשים בידיים על משטח מקומח עד לאיחוד מלא של התערובת.
-
- 2. את הבצק שנוצר מכניסים למקרר ל- 12-24 שעות.
-
- למחרת מחזירים את הביגה לקערת הערבוב (ניתן ללוש במיקסר עם וו לישה) ועוברים לשלב השני, הוא שלב רענון הבצק והכנת הניוקי עצמם:
- 1. אל קערת המיקסר עם בצק הביגה, מוסיפים קמח ושמרים ולשים כ-3 דקות במהירות נמוכה.
-
- 2. מגבירים את המהירות ומוסיפים בהדרגה מים קרים, שמן זית ומלח. מעבירים לקערה משומנת בשמן זית ומכסים במגבת לחה או ניילון נצמד.
-
- 3. לאחר כחצי שעה מוציאים את הבצק למשטח מקומח, מחלקים ל-5 חלקים שווים ומכדררים.
-
- 4. ניתן להשתמש בבצק לאחר כ-2-3 שעות תפיחה בטמפרטורת החדר, או לחילופין להכניס את הכדורים למקרר ולהוציאם, לטמפרטורת החדר, כשעה לפני עבודה.
-
- 5. מגלגלים את שאריות בצק הפיצה לנחשים ברוחב 2 ס"מ וחותכים כמו ניוקי קטנים, באורך 3-4 ס"מ.
-
- 6. מחממים שמן המיועד לטיגון (קנולה, תירס או סויה) בסיר רחב ועמוק או במחבת רחת שוליים ומטגנים את הניוקי עד להשחמה מלאה.
-
- 7. מגישים כשהניוקי חם כאשר מעליהם מזליפים נוטלה ואבקת סוכר או רק אבקת סוכר.
-
- **אפשר לשלב ניוקי אלו גם כמנה ראשונה מלוחה.
- בקערה בקערה מערבבים עגבניות שרי חצויות, שום כתוש, עלי רוקט, חומץ בלסמי ושמן זית ואז מוסיפים את הניוקי המטוגן.