וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

ניוקי תפוחי אדמה בשום צלוי

ניוקי תפוחי אדמה בשום צלוי, מתכון באדיבות רועי חנין, שף מסעדת בליני

מתכון מאת: מערכת וואלה

ניוקי תפו"א בבליני.
ניוקי תפו"א בבליני

מצרכים למתכון

  • לניוקי:
  • 5 תפוחי אדמה בינוניים
  • 6 שיני שום צלויות קצוצות
  • 1 ביצה
  • כ- 2\1 1 כוסות קמח מצה
  • לרוטב:
  • 1 כוס שמן זית
  • 1 כוס צנוברים
  • 6 שיני שום, צלויות וקלופות חופן עלי בזיליקום, קרועים
  • מלח ופלפל שחור, טחון טרי
  • 50 גרם גבינת פרמז'ן, פיאסה או צפתית קשה ודלה בשומן, מגוררת

אופן ההכנה

  • 1. מכינים את הניוקי: מבשלים את תפוחי האדמה בקליפתם עד שהם רכים. מסננים וקולפים. לפני הקילוף רצוי לייבש את תפוחי האדמה בסיר ללא נוזל או בתנור.
  • 2. מגררים על פומפייה דקה את שיני השום יחד עם תפוחי האדמה.
  • 3. מוסיפים את הביצה ואת הקמח (בהדרגה), מערבבים ומעבדים מעט ככל האפשר, רק עד שמתקבל בצק נוח לעבודה (עיבוד מועט ככל האפשר יהפוך את הניוקי לאווריריים).
  • 4. לוקחים חלק קטן מהבצק ויצורים ממנו גליל בעובי של אגודל. חותכים בעזרת סכין לגלילים קטנים ושמים על מגש מקומח. כך מכינים את כל הבצק.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully