ניוקי תפוחי אדמה בשום צלוי
ניוקי תפוחי אדמה בשום צלוי, מתכון באדיבות רועי חנין, שף מסעדת בליני
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- לניוקי:
- 5 תפוחי אדמה בינוניים
- 6 שיני שום צלויות קצוצות
- 1 ביצה
- כ- 2\1 1 כוסות קמח מצה
- לרוטב:
- 1 כוס שמן זית
- 1 כוס צנוברים
- 6 שיני שום, צלויות וקלופות חופן עלי בזיליקום, קרועים
- מלח ופלפל שחור, טחון טרי
- 50 גרם גבינת פרמז'ן, פיאסה או צפתית קשה ודלה בשומן, מגוררת
אופן ההכנה
- 1. מכינים את הניוקי: מבשלים את תפוחי האדמה בקליפתם עד שהם רכים. מסננים וקולפים. לפני הקילוף רצוי לייבש את תפוחי האדמה בסיר ללא נוזל או בתנור.
- 2. מגררים על פומפייה דקה את שיני השום יחד עם תפוחי האדמה.
- 3. מוסיפים את הביצה ואת הקמח (בהדרגה), מערבבים ומעבדים מעט ככל האפשר, רק עד שמתקבל בצק נוח לעבודה (עיבוד מועט ככל האפשר יהפוך את הניוקי לאווריריים).
- 4. לוקחים חלק קטן מהבצק ויצורים ממנו גליל בעובי של אגודל. חותכים בעזרת סכין לגלילים קטנים ושמים על מגש מקומח. כך מכינים את כל הבצק.