קרשנטינה – ניוקו פריטו

מתכון מאת: תמר כהן-צדק, מערכת וואלה!
פסטה מטוגנת. לירז אלה
פסטה מטוגנת

מצרכים

  • ל- 6 מנות:
  • 1 ליטר שמן לטיגון
  • 1 ק"ג קמח
  • 50 גרם שמרים טריים
  • 1 כף גדושה של מלח
  • ½ כוס חלב
  • ¼ 1 כוס מים
  • ¾ כוס שמנת מתוקה
  • 1 כפית דבש
  • 1 כף חמאה

אופן ההכנה

  • 1. בקערה מערבבים את המלח והמים. מוסיפים את החלב והשמנת, תוך כדי ערבוב מוסיפים קמח, חמאה, דבש ושמרים ולשים בעזרת הידיים עד לקבלת בצק במרקם אחיד.
  • 2. יוצרים מהבצק כדור עגול, מניחים במרכז הקערה, מכסים בניילון נצמד ומניחים ל-40 דקות או עד שהבצק מכפיל את נפחו.
  • 3. מוציאים את הבצק למשטח מקומח, ומרדדים את לעובי של 4-5 מ"מ. בעזרת גלגלת משוננת חותכים את הבצק לאורכו ולרוחבו ליצירת מעויינים באורך ורוחב של 7-8 ס"מ.
  • 4. בסיר עמוק מחממים שמן לטיגון. כשהשמן חם זורקים לתוכו את מעוייני הניוקו ומטגנים בערך כדקה מכל צד עד שהם מתנפחים ומזהיבים.
  • 5. מניחים את הניוקו על גבי נייר סופג.
  • 6. כשהניוקו מוכן, חוצים אותו במרכז וממלאים בכל מה שמתחשק מגבינות וריבות ועד לנקניקים. התוצאה היא סנדביצ'ים קטנים ומושלמים.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully