- 1. המילוי: מערבבים את הריקוטה, הסוכר, תמצית הוניל עד לקבלת תערובת חלקה. מוסיפים את קליפות התפוז ושבבי השוקולד. מאחסנים במקרר למשך שעה.
-
- 2. הבצק: מערבבים את הקמח, הסוכר, הקינמון והקמח. מוסיפים את החמאה מעבדים עד לקבלת תערובת גרגירית. מוסיפים את הביצים וממשיכים לעבד. מערבבים את המים והחומץ ומוסיפים לבצק כף אחת בכל פעם. מעבירים למשטח מקומח ולשים עד שמתקבל בצק חלק ואלסטי. עוטפים בנילון נצמד ומכניסים למקרר לשעה לפחות.
-
- 3. מרדדים את הבצק לעובי של 1/4 ס"מ (אפשר בעזרת מכונת פסטה). בעזרת סכין חדה או גלגלת (או כל דבר עגול אחר וחד) יוצרים עיגולים בקוטר של כ 12 ס"מ .
- 5. מחממים שמן (בעומק של 10 ס"מ) לטיגון בסיר.
-
- 6. משמנים היטב גלילי מתכת ומגלגלים את העיגולים סביב גלילי מתכת מאורכים לגלילים צרים וארוכים. מדביקים את הקצוות בעזרת ביצה טרופה. מטגנים 3-4 גלילים כל פעם. מוציאים ומניחים על ניר סופג. שולפים את הקנולי מגלילי המתכת לפני שיתקררו בזהירות כדי שלא ידבקו לגלילי המתכת.
-
- 7. ממלאים את הקנולי במלית הריקוטה, זורים מעל אבקת סוכר ומגישים.