ניוקי סולת עם תפוחים מקורמלים וקינמון

מתכון מאת: דנה מלמד, מערכת וואלה!
ניוקי סולת עם תפוחים מקורמלים וחמוציות. דנה מלמד
ניוקי סולת עם תפוחים מקורמלים וחמוציות

מצרכים

  • 1 ליטר חלב
  • כפית מלח
  • כף סוכר
  • כפית קינמון
  • 3 כפות קוקוס (אם אוהבים)
  • כוס וחצי סולת
  • 2 חלמונים
  • 2 כפות חמאה
  • 3 תפוחים ירוקים קלופים וחתוכים לקוביות
  • 2 כפות סוכר
  • ½ כפית תמצית וניל
  • חופן חמוציות או צימוקים

אופן ההכנה

  • 1. מרתיחים בסיר את החלב. מוסיפים מלח, מלח, סוכר, קינמון וקוקוס.
  • 2. מנמיכים את האש ומוסיפים את הסולת בזרם דקיק ככל האפשר. מערבבים תוך כדי כל הזמן, עד שמתקבלת עיסה.
  • 3. מכבים את האש ומוסיפים את החלמונים תוך כדי טריפה.
  • 4. משמנים בחמאה נייר אפיה ומניחים אל משטח עבודה.
  • 5. משטחים את התערובת על גבי הנייר בצורה אחידה, כך שיתקבל בצק בעובי של כ1 ס"מ. (אפשר להעזר במערוך).
  • 6. קורצים עיגולים קטנים ומניחים בצד. (אפשר להקפיא חלק מהכמות או לשמור במקרר יומיים).
  • 7. ממיסים במחבת את ה חמאה ומוסיפים את קוביות התפוחים. מטגנים עד להזהבה קלה ומוסיפים סוכר, ווניל וקינמון.
  • 8. מוסיפים את הניוקי, מערבבים וממשיכים לטגן עד שהם זהובים.
  • 9. מגישים חם עם כף מסקרפונה / שמנת חמוצה / קצפת או גלידה וניל.
  • גיוונים: להגשה אפשר להוסיף עוד קוקוס, שקדים, פיסטוקים, סילאן או סירופ מייפל.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully