- 1. מחממים תנור לחום של 150 מעלות.
-
- 2. מבשלים את האטריות, שוטפים במים קרים ומסננים.
-
- 3. שמים בקערה: ביצים, ¾ כוס סוכר, תפוחים מגוררים, צימוקים, קינמון וחמאה מומסת ומערבבים היטב.
-
- 4. מוסיפים את האטריות ומערבבים היטב.
-
- 5. מורחים את הסיר (רצוי סיר ג'חנון) בחמאה (בתחתית ובדפנות), ובוזקים את ¼ כוס הסוכר. מזיזים את הסיר מצד לצד כך שהסוכר ידבק לחמאה ויכסה את הסיר. כך יווצר הציפוי הקרמלי של הקיגל.
-
- 6. יוצקים את תערובת האטריות לסיר ומכניסים לתנור לשעה.
-
- 7. לאחר שעה מנמיכים את החום ל100 מעלות, מכסים במכסה או בנייר אלומניום ואופים 6-7 שעות.
-
- 8. מגישים עם קרם פרש או שמנת חמוצה וריבה.
-
-
- גיוונים:
- אפשר להפחית מכמות הסוכר ובמקום זה לשים סילאן, דבש או ריבה.
- אפשר להחליף תפוח אחד באגס.
- אפשר להוסיף לתערובת אגוזי מלך או פקאן.