וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

עוגת אטריות עם תפוחים וקינמון

מתכון מאת: דנה מלמד, מערכת וואלה

עוגת איטריות מתוקה. דנה מלמד
עוגת איטריות מתוקה

מצרכים למתכון

  • 400 גר' אטריות רחבות
  • 2 ביצים טרופות
  • ¾ +1/4 כוס סוכר
  • 2 תפוחים גדולים (רצוי סמית') קלופים ומגוררים גס
  • ½ כוס צימוקים בהירים
  • כפית קינמון
  • 100 גר' חמאה מומסת
  • 20 גר' חמאה (לשימון הסיר)

אופן ההכנה

  • 1. מחממים תנור לחום של 150 מעלות.
  • 2. מבשלים את האטריות, שוטפים במים קרים ומסננים.
  • 3. שמים בקערה: ביצים, ¾ כוס סוכר, תפוחים מגוררים, צימוקים, קינמון וחמאה מומסת ומערבבים היטב.
  • 4. מוסיפים את האטריות ומערבבים היטב.
  • 5. מורחים את הסיר (רצוי סיר ג'חנון) בחמאה (בתחתית ובדפנות), ובוזקים את ¼ כוס הסוכר. מזיזים את הסיר מצד לצד כך שהסוכר ידבק לחמאה ויכסה את הסיר. כך יווצר הציפוי הקרמלי של הקיגל.
  • 6. יוצקים את תערובת האטריות לסיר ומכניסים לתנור לשעה.
  • 7. לאחר שעה מנמיכים את החום ל100 מעלות, מכסים במכסה או בנייר אלומניום ואופים 6-7 שעות.
  • 8. מגישים עם קרם פרש או שמנת חמוצה וריבה.
  • גיוונים:
  • • אפשר להפחית מכמות הסוכר ובמקום זה לשים סילאן, דבש או ריבה.
  • • אפשר להחליף תפוח אחד באגס.
  • • אפשר להוסיף לתערובת אגוזי מלך או פקאן.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully