- 1. מכינים את המילוי: מערבבים את הגבינות עם סוכר, וניל, קליפת לימון וחלמונים, עד שמתקבל קרם חלק.
-
- 2. מרדדים את הבצק במכונה לדף פסטה דק (מס' 6) ומכסים במגבת.
-
- 3. מברישים דף פסטה בביצה טרופה ומזלפים גבעות של גבינה במרחקים בהתאם לגודל הרחותכן שבחרנו לעבוד איתו.
-
- 4. מכסים בדף פסטה נוסף, מהדקים סביב המילוי וקורצים באיזו צורה שבוחרים. מניחים ע"ג מגש מקומח ומעבירים למקפיא.
-
- 5. בינתיים, מרתיחים בסיר גדול מים עם מעט מלח.
-
- 6. מכינים את המרקחת: ממיסים כף חמאה ומוסיפים את השזיפים. מקפיצים את השזיפים כך שכולם יהיו עטופים בחמאה וסוכרמטגנים כשתי דקות ומוסיפים סוכר. ממשיכים לבשל מספר דקות עד שהשזיפים מתרככים מעט, אבל לא יותר מידי. מסירים מהאש.
-
- 7. מבשלים את הרביולי במים כ-5 דקות ומסננים.
-
- 8. ממיסים במחבת גדולה את החמאה ומוסיפים פירורי לחם. מזהיבים את הפירורים ומוסיפים למחבת את הרביולי. מקפיצים בעדינות כך שהרביולי יצופו בפירורי הלחם.
-
- 9. להגשה: מניחים כמה רביולי בצלחת, עליהם כף (או יותר) ממרקחת השזיפים. יוצקים כמה טיפות מהנוזל של המרקחת ובצד, כף של קרם פרש.