מתכונים חמים

רביולי גבינה מתוק עם מרקחת שזיפים

מתכון מאת: דנה מלמד, מערכת וואלה!
  • קל להכנה

רביולי גבינה מתוק עם מרקחת שזיפים (צילום: ברני ארדוב)

מחשבון המרות

מצרכים

  • 1 כמות בצק פסטה (ראו לינק בצד המתכון)
  • למילוי:
  • 250 גר' גבינת טוב טעם
  • 200 גר' גבינת שמנת
  • 1 כוס סוכר
  • ½ כפית תמצית וניל איכותית
  • 1 כפית קליפת לימון מגוררת (לא חובה)
  • 2 חלמונים (או ביצה אחת)
  • להקפצה:
  • 30 גר' חמאה
  • ½ כוס פירורי לחם (מומלץ פירורי פנקו יפניים, או פירורי לחם תוצרת בית)
  • למרקחת שזיפים:
  • ½ ק"ג שזיפים חתוכים לפלחים
  • ¼ כוס סוכר
  • כף חמאה
  • להגשה:
  • קרם פרש או שמנת חמוצה
למחשבון המרה

אופן ההכנה

  • 1. מכינים את המילוי: מערבבים את הגבינות עם סוכר, וניל, קליפת לימון וחלמונים, עד שמתקבל קרם חלק.
  • 2. מרדדים את הבצק במכונה לדף פסטה דק (מס' 6) ומכסים במגבת.
  • 3. מברישים דף פסטה בביצה טרופה ומזלפים גבעות של גבינה במרחקים בהתאם לגודל הרחותכן שבחרנו לעבוד איתו.
  • 4. מכסים בדף פסטה נוסף, מהדקים סביב המילוי וקורצים באיזו צורה שבוחרים. מניחים ע"ג מגש מקומח ומעבירים למקפיא.
  • 5. בינתיים, מרתיחים בסיר גדול מים עם מעט מלח.
  • 6. מכינים את המרקחת: ממיסים כף חמאה ומוסיפים את השזיפים. מקפיצים את השזיפים כך שכולם יהיו עטופים בחמאה וסוכרמטגנים כשתי דקות ומוסיפים סוכר. ממשיכים לבשל מספר דקות עד שהשזיפים מתרככים מעט, אבל לא יותר מידי. מסירים מהאש.
  • 7. מבשלים את הרביולי במים כ-5 דקות ומסננים.
  • 8. ממיסים במחבת גדולה את החמאה ומוסיפים פירורי לחם. מזהיבים את הפירורים ומוסיפים למחבת את הרביולי. מקפיצים בעדינות כך שהרביולי יצופו בפירורי הלחם.
  • 9. להגשה: מניחים כמה רביולי בצלחת, עליהם כף (או יותר) ממרקחת השזיפים. יוצקים כמה טיפות מהנוזל של המרקחת ובצד, כף של קרם פרש.

מחשבוני המרה

  • נפחים

  • משקלים

  • טמפרטורה

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    לוגו - פיקוד העורףפיקוד העורף

    התרעות פיקוד העורף

      walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully