וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

רביולי שוקולד ברוטב תותים

מתכון מאת: דנה מלמד, מערכת וואלה

רביולי שוקולד ברוטב תותים. דנה מלמד
רביולי שוקולד ברוטב תותים

מצרכים למתכון

  • לבצק:
  • 250 גר' קמח
  • 2 ביצים
  • 2 כפות אבקת סוכר
  • ½ כפית מלח
  • ¼ כוס מים פושרים
  • למילוי:
  • נוטלה
  • ביצה להברשה
  • לרוטב תותים:
  • 1 סלסלת תותים
  • מיץ מחצי תפוז
  • 2-3 כפות סוכר (לפי הטעם)

אופן ההכנה

  • 1. מכינים את הבצק: מערבבים קמח, מלח ואבקת סוכר. מוסיפים את הביצים ומעבדים לתערובת פירורית. מוסיפים מים בהדרגה, עד שמתקבל בצק חלק ואחיד. (לעיתים יש צורך בפחות מ1/4 כוס ולעיתים מעט יותר). עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר.
  • 2. מכינים רוטב תותים: מכניסים את כל מרכיבי הרוטב למעבד מזון וטוחנים. מעבירים לסיר קטן ומבשלים על סף רתיחה, כ10 דקות, עד שהרוטב מסמיך מעט. בוחשים מידי פעם ושומרים שלא יישרף.
  • 3. "מקמחים" משטח עבודה באבקת סוכר. מרדדים את הבצק לעלה דקיק (רצוי במכונת פסטה אך אפשר גם בעזרת מערוך). מחלקים את העלה ל2.
  • 4. מברישים עלה אחד במעט ביצה טרופה. מניחים כפית קטנה של ממרח נוטלה עבור כל רביולי.
  • 5. מכסים את גבעות הנוטלה עם עלה הבצק השני ומהדקים סביב גבעות הנוטלה בעזרת האצבעות.
  • 6. קורצים עיגולים בעזרת קורץ קטן או כוסית קטנה מאד. אפשר גם לחתוך ריבועים או משולשים בעזרת סכין.
  • 7. מרתיחים מים עם קורט מלח ומבשלים את הרביולי כ4 דקות. מסננים.
  • 8. ממיסים מעט חמאה במחבת ומטגנים קלות את הרביולי עד הזהבה קלה.
  • 9. להרכבת המנה: יוצקים רוטב תותים לצלחת עמוקה ועליו מניחים ערמת רביולי. זורים אבקת סוכר בנדיבות.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully