גלידת פירות יבשים בסגנון איטלקי
באדיבות השף רמו אזולאי ממסעדת "בלה ונציה" בהרצליה פיתוח.
צימוקים (צילום: Artoday)
מחשבון המרות
- 30 גר' פיסטוקים
- 30 גר' אגוזי מלך או פקאן
- 30 גר' קליפה מגורדת של תפוז
- 30 גר' קליפה מגורדת של לימון
- 30 גר' ג'ינג'ר מסוכר
- 30 גר' דובדבנים מסוכרים
- 30 גר' משמש יבש
- 30 גר' צימוקים
- 30 גר' תאנים
- ½ קילו גבינת ריקוטה
- 1 כפית תמצית וניל
- 4 חלמונים
- 130 גרם אבקת סוכר
- 2 כפות ליקר אמרטו או ברנדי
- 1. מערבבים את כל החומרים ביחד עם גבינת הריקוטה ובסוף מוסיפים את הוניל ואת הליקר.
- 2. מערבבים את החלמונים עם הסוכר ומוסיפים לעיסה שהתקבלה.
- 3. מכניסים את הבלילה לתוך תבנית אפייה כשנייר אפייה או כסף בתחתית.
- 4. מכניסים למקפיא ל 5 שעות.
- לקישוט ולתוספת:
- מערבבים מיכל קצפת מתוקה במערבל מזון עם פיסטוקים ועלי נענע ושופכים על התבנית.
מחשבוני המרה
נפחים
משקלים
טמפרטורה