- 1. בתוך סיר בינוני מביאים לרתיחה את החלב, יחד עם מקל הוניל (חצוי ומגורד) וחצי מכמות הסוכר.
-
- 2. במקביל מקציפים מעט את החלמונים יחד עם שאר כמות הסוכר עד הכפלת נפחם.
-
- 3. כאשר החלב עם מקל הוניל הגיע לרתיחה, יוצקים ממנו חלק קטן מעל תערובת החלמונים, מערבבים היטב, ושוב מחזירים לסיר, ממשיכים לבשל הכל יחד, עד אשר התערובת מסמיכה מעט, (מודדים עם טרמומטר וב- 85 מעלות עוצרים) מייד מסירים את הסיר מהאש, מסננים, מוסיפים את גביע השמנת המתוקה ומקררים את התערובת לילה שלם במקרר.
-
- 4. את החלבה לפורר ולהטמיע פנימה אל בסיס הגלידה שהכנו ואת כל התערובת לעביר למכונת הגלידה, ועל פי הוראות היצרן מקפיאים.
-
- 5. כאשר הגלידה מוכנה מפזרים מעל את שברי הפיסטוקים ומיד מאחסנים במקפיא חזק.
-
- 6. להגשה, יש להוציא את הגלידה כ-15 דק' לפני האכילה מהמקפיא, על-מנת שהיא תהיה רכה ונעימה.