מתכונים חמים

גלידת קסיס, בלסמי ופטל שחור

מתכון מאת: הילה קריב, מערכת וואלה! NEWS
    • פרווה

    • קינוחים

    • גלידה וסורבה

    • כשר

    גלידת קסיס ללא מכונה

    מחשבון המרות

    מצרכים

    • גלידת בסיס:
    • 1/2 כוס חלב
    • 1/2 מקל וניל חצוי או 1 תרמיל הל פצוע (לא חובה)
    • 3 חלמונים
    • 1/2 כוס סוכר
    • 1 כוס שמנת מתוקה
    • 1/2 כוס ליקר קרם דה קסיס
    • 1 כף חומץ בלסמי
    • 1 כוס פטל שחור (כדאי תמיד לטעום - אם הפרי חמוץ מאד אפשר להוסיף מעט דבש)
    למחשבון המרה

    אופן ההכנה

    • 1. מכניסים את החלב לסיר קטן ומחממים. רגע לפני הרתיחה, מורידים מן האש.
    • 2. בקערה מערבבים היטב חלמונים וסוכר. מתקבלת תערובת מעט מוצקה וזה בסדר. מתחילים להעביר טיפונת חלב לתערובת החלמונים ובוחשים היטב. ממשיכים להעביר עוד מעט חלב ולערבב. האיטיות הזו נועדה על מנת למנוע מהחלמונים להפוך לחביתה במגע פתאומי עם חום (טימפרור). כאשר שתי התערובות אוחדו לאחת מעבירים חזרה לסיר בו הורתח החלב.
    • 3. מעבירים את הסיר הקטן לתוך סיר גדול יותר ובו מים רותחים (בן-מרי). מקפידים שהסיר הקטן ישב בפנים כך שתחתיתו לא תיגע במים עצמם (הבישול עשה ע”י האדים בלבד). מבשלים את התערובת עוד כמה דקות תוך ערבוב בלתי פוסק, עד אשר היא מסמיכה. הכי טוב לבדוק במתיחת קו על גב של כף- אם התערובת אינה נוזלת וסוגרת את הקו, זה מוכן. מקררים. מסננים.
    • 4. קיצור דרך למנוסים: (ככה אני מקצרת תהליכים, אבל המורים הצרפתיים שלי היו תולשים שערות) מוותרים על סיר האדים ומבשלים ישירות על אש נמוכה תוך כדי ערבוב מתמיד. מדי פעם מזיזים הצידה מהלהבה וממשיכים לבחוש, מה שעוזר לתערובת להתקרר מעט. ככה ממשיכיכם עד לסמיכות הרצויה. מסננים.
    • 5. כשהתערובת בטמפרטורת החדר, מעבירים את השמנת המתוקה לקערה ומקציפים אותה עד לקבלת קצפת יציבה. מקפלים יחד.
    • 6. מעבירים את הליקר והבלסמי לסיר ומצמצמים ל- 1/3 מהכמות ברתיחה על אש קטנה, עד לקבלת סירופ סמיך וקרמלי.
    • 7. מעבירים את הפטל לסיר ומועכים בעזרת מזלג. משאירים גושישי פרי קטנים. מאחר והפרי מפריש נוזלים, מחזירים את הסיר לאש וממשיכים לבשל עוד כמה דקות עד לקבלה חוזרת של נוזל סמיך. מצננים.
    • 8. מקפלים את תערובת הפרי בתערובת הבסיס באופן לא שווה ומעבירים לכלי/ם. מכסים היטב ומקפיאים.

    מחשבוני המרה

    • נפחים

    • משקלים

    • טמפרטורה

    טרם התפרסמו תגובות

    הוסף תגובה חדשה

    בשליחת תגובה אני מסכים/ה
      לוגו - פיקוד העורףפיקוד העורף

      התרעות פיקוד העורף

        walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully