- 1. בסיר, מביאים את הסוכר והמים לרתיחה. מנמיכים את האש וממשיכים לבשל כ-10 דקות נוספות, עד שהנוזלים מצטמצמים לסירופ סמיך, כמעט צמיגי. מסירים מהאש ומצננים.
-
- 2. מרסקים את הגויאבה במעבד מזון ומערבבים עם תמיסת הסוכר.
-
- 3. מעבירים למכונת גלידה ומפעילים עד שהתערובת הופכת לסורבה. אם אין מכונת גלידה, אפשר להעביר לתבנית ולהקפיא עד ששולי התערובת קופאים ואז לטחון במעבד מזון כמה דקות, להקפיא שוב ולחזור על הפעולה 2-3 פעמים.
-
- 4. הכנת הפיצוחים: קולים את הקוקוס במחבת טפלון יבשה, על אש קטנה. כשהקוקוס מתחיל להזהיב, מוסיפים שליש מכמות הסוכר וממיסים את הסוכר תוך כדי ערבוב. מיד כשהסוכר נמס מעבירים לתבנית לצינון. חוזרים על הפעולה עם גרעיני החמניה וגרעיני הדלעת, בנפרד.
-
- 5. הגשה: בכוס מרטיני או קערית יפה, מניחים כדור סורבה ומפזרים עליו פיצוחים.