וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

סורבה גויאבה עם פיצוחים מסוכרים

מתכון מאת: ניר צוק, מערכת וואלה

סורבה גויאבה עם פיצוחים מסוכרים. ברני ארדוב
סורבה גויאבה עם פיצוחים מסוכרים

מצרכים למתכון

  • 1 כוס סוכר
  • 2 כוסות מים, רצוי מינרליים
  • 450 גרם גויאבה טחונה
  • לפיצוחים המסוכרים:
  • 100 גרם קוקוס
  • 50 גרם גרעיני חמניה קלופים
  • 50 גרם גרעיני דלעת קלופים
  • 120 גרם סוכר

אופן ההכנה

  • 1. בסיר, מביאים את הסוכר והמים לרתיחה. מנמיכים את האש וממשיכים לבשל כ-10 דקות נוספות, עד שהנוזלים מצטמצמים לסירופ סמיך, כמעט צמיגי. מסירים מהאש ומצננים.
  • 2. מרסקים את הגויאבה במעבד מזון ומערבבים עם תמיסת הסוכר.
  • 3. מעבירים למכונת גלידה ומפעילים עד שהתערובת הופכת לסורבה. אם אין מכונת גלידה, אפשר להעביר לתבנית ולהקפיא עד ששולי התערובת קופאים ואז לטחון במעבד מזון כמה דקות, להקפיא שוב ולחזור על הפעולה 2-3 פעמים.
  • 4. הכנת הפיצוחים: קולים את הקוקוס במחבת טפלון יבשה, על אש קטנה. כשהקוקוס מתחיל להזהיב, מוסיפים שליש מכמות הסוכר וממיסים את הסוכר תוך כדי ערבוב. מיד כשהסוכר נמס מעבירים לתבנית לצינון. חוזרים על הפעולה עם גרעיני החמניה וגרעיני הדלעת, בנפרד.
  • 5. הגשה: בכוס מרטיני או קערית יפה, מניחים כדור סורבה ומפזרים עליו פיצוחים.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully