ארטיק/קרטיב פירות ווניל
אפשרות נוספת היא להקפיא בתבניות קרח או כל תבנית סיליקון שיש
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- 500 גר' פרי טרי (שזיפים / אגסים / נקטרינות)
- 100 גר' סוכר
- 1/3 כוס מיץ לימון טרי
- 1 כוס מים
- גרגרים מ1/2 מקל וניל (לא חובה)
אופן ההכנה
- 1. מקלפים את הפירות ושמים בסיר יחד עם שאר המרכיבים.
- 2. מביאים לרתיחה ומעבירים ללהבה נמוכה.
- 3. מבשלים עד ריכוך ובוחשים מידי פעם בכף עץ.
- 4. מורידים מהאש ומצננים.
- 5. טוחנים במעבד מזון עד לקבלת מחית חלקה.
- 6. יוצקים לכוסות או לתבניות סיליקון המיועדות לקרח. אם רוצים להוסיף שכבת וניל, ממלאים רק עד מחצית הגובה. אם אוכלים ככה, ממלאים עד הסוף.
- 7. מכניסים למקפיא למספר שעות. אפשר לתקוע במרכז מקל של קרטיב.