סורבה קוקוס ברוטב פירות יער קר
מתכון של השף אלברטו בן מאור מ"קסיופיאה"
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- לגלידת סורבה קוקוס:
- 1/2 ליטר יוגורט 4% שומן
- 3 כפות דבש
- 4 כפות סוכר
- 1/2 כפית מלח
- שבבי קוקוס
- לרוטב פירות היער:
- 100 גרם דובדבנים ללא גרעינים
- 100 גרם פטל טרי
- 2 כוסות מים
- מיץ לימונים טרי מ-2 לימונים
אופן ההכנה
- 1. מכינים סורבה: מכניסים את כל החומרים לקערה ומערבבים.
- לאחר שהתערובת הופכת אחידה, מכניסים הכל למכונת גלידה ביתית ומפעילים עד שהסורבה מוכן.
- 2. למי שאין מכונה: מקפיאים את התערובת, מוציאים כל שעה ומקציפים עד שהסורבה מוכן.
- 3. לרוטב פירות היער: בסיר קטן מביאים לרתיחה את כל החומרים על אש גבוהה למשך דקה ומצננים את המרק.
- 4. מניחים את מרק הפירות יער בתחתית הצלחת ומעל כדור סורבה קוקוס.
- 5. מקשטים בעלה נענע.