סמיפרדו עם שקדים
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- 300 גרם שקדים קלויים (לא קלופים)
- כוס סוכר
- 4 כפות מים
- חומרים לסמיפרדו (הקליקו על המתכון מתכון הבסיסי משמאל):
- 4 כפות סוכר גדושות
- 4 ביצים מופרדות
- 2 מכלי שמנת מתוקה
- קורט מלח
- 1 מקל וניל
אופן ההכנה
- 1. טוחנים מחצית מהשקדים דק מאד ואת המחצית השנייה טוחנים גס.
- 2. על להבה בינונית ממיסים את הסוכר עם המים עד שנוצר קרמל.
- 3. מורידים מהאש, מוסיפים את השקדים הטחונים, מערבבים ומחזירים ללהבה בינונית תוך כדי ערבוב לדקה אחת.
- 4. משמנים תבנית שטוחה ויוצקים לתוכה את התערובת.
- 5. מצננים היטב, שוברים לחתיכות גסות, מעבירים למעבד מזון וטוחנים לפיסות קטנטנות.
- 6. מוסיפים לתערובת הסמי פרדו ומקפיאים (מתכון לסמיפרדו משמאל)