גלידת לבנדר
מתכון של יוסי ופנינה מס שפים ממסעדת חוות התבלינים בגלבוע.
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- 2.4 ליטר שמנת מתוקה
- 1.2 ליטר חלב
- 4 מקלות וניל (פתוחים ומגורדים)
- 15 פרחי לבנדר מיובשים
- 10 חלמונים
- ½ ק"ג דבש
אופן ההכנה
- 1. מחממים על האש בסיר עד לפני רתיחה (לא להרתיח) את השמנת החלב מקלות הוניל והלבנדר.
- 2. מקציפים היטב במערבל את החלמונים והדבש.
- 3. מוסיפים את החלמונים המוקצפים לאט לתוך הסיר, מערבבים ומחזירים לאש לחימום - לא להגיע לרתיחה.
- 4. מסננים ומכניסים למקרר.
- 5. מכניסים למכונת גלידה להכנה. אפשר לקשט בפרחי לבנדר טריים.