וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

מקפא תאנים ודבש

מתכון מאת: דורעם גונט, .

תאנים. ShutterStock
תאנים

מצרכים למתכון

  • לתבנית אינגליש קייק באורך 30 ס"מ:
  • 400-500 גרם תאנים בשלות
  • 2 ביצים בטמפרטורת החדר, מופרדות לחלבונים ולחלמונים
  • קורט מלח
  • 4 כפות סוכר
  • 2 כפיות תמצית וניל
  • 250 מ"ל שמנת מתוקה לקצפת
  • 1/4 כוס דבש + דבש להגשה

אופן ההכנה

  • 1. מרפדים את התבנית בניילון נצמד. פורסים תאנה יפה לפרוסות, ומסדרים בתחתית התבנית לקישוט (לאחר הקפאה הופכים את הקינוח ופרוסות התאנה יקשטו את חלקו העליון). קוצצים דק את יתר התאנים.
  • 2. בקערה נקייה מתחילים להקציף את החלבונים עם קורט מלח. כשמתחיל להיווצר קצף, מוסיפים בהדרגה את הסוכר. ממשיכים בהקצפה עד שמתקבל קצף יציב מאוד.
  • 3. בקערה נפרדת מקציפים את השמנת המתוקה, עד שמתקבלת קצפת רכה (זהירות מהקצפת יתר). טורפים בקערית את החלמונים עם תמצית הווניל והדבש, ומוסיפים אל הקצפת. מוסיפים פנימה גם את התאנים ומערבבים בעדינות.
  • 4. בעזרת מרית מקפלים את קצף החלבונים אל תערובת הקצפת והתאנים. טועמים וממתיקים בעוד דבש, לפי הטעם.
  • 5. יוצקים את התערובת לתבנית, מכסים בניילון נצמד ומקפיאים לגמרי.
  • 6. להגשה: מסירים את הניילון מחלקו העליון של הקינוח והופכים על צלחת מוארכת. חותכים את המקפא לפרוסות, מניחים על צלחות הגשה ומזלפים מעל מעט דבש, אם רוצים.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully