- 1. מרפדים את התבנית בניילון נצמד. פורסים תאנה יפה לפרוסות, ומסדרים בתחתית התבנית לקישוט (לאחר הקפאה הופכים את הקינוח ופרוסות התאנה יקשטו את חלקו העליון). קוצצים דק את יתר התאנים.
-
- 2. בקערה נקייה מתחילים להקציף את החלבונים עם קורט מלח. כשמתחיל להיווצר קצף, מוסיפים בהדרגה את הסוכר. ממשיכים בהקצפה עד שמתקבל קצף יציב מאוד.
-
- 3. בקערה נפרדת מקציפים את השמנת המתוקה, עד שמתקבלת קצפת רכה (זהירות מהקצפת יתר). טורפים בקערית את החלמונים עם תמצית הווניל והדבש, ומוסיפים אל הקצפת. מוסיפים פנימה גם את התאנים ומערבבים בעדינות.
-
- 4. בעזרת מרית מקפלים את קצף החלבונים אל תערובת הקצפת והתאנים. טועמים וממתיקים בעוד דבש, לפי הטעם.
-
- 5. יוצקים את התערובת לתבנית, מכסים בניילון נצמד ומקפיאים לגמרי.
-
- 6. להגשה: מסירים את הניילון מחלקו העליון של הקינוח והופכים על צלחת מוארכת. חותכים את המקפא לפרוסות, מניחים על צלחות הגשה ומזלפים מעל מעט דבש, אם רוצים.