מתכונים חמים

סורבה אשכוליות אדומות ברוזמרין עם פסק זמן מריר

מתכון מאת: צבי טריגר, מערכת וואלה! NEWS
  • דרגת קושי בינונית

סורבה אשכולית אדומה ופסק זמן

מחשבון המרות

מצרכים

  • ל-6 מנות:
  • 1 כוס מים + ¼ כוס מים
  • 1 כוס סוכר לבן
  • ענף רוזמרין
  • 1 כוס מיץ אשכוליות אדומות (רצוי סחוט טרי, אבל אפשר גם קנוי, כל עוד זה 100% פרי, ולא נקטר)
  • 1 כף מיץ לימון סחוט טרי
  • להגשה – פסק זמן מריר, קר מאוד מהמקרר
למחשבון המרה

אופן ההכנה

  • 1. מכינים סירופ סוכר: שמים בסיר 1 כוס מים ואת הסוכר הלבן, ומביאים לרתיחה עדינה, תוך כדי ערבוב מתמיד, עד שהסוכר נמס לגמרי ומתקבל סירופ שקוף.
  • 2. כשהסירופ מבעבע קלות, מוסיפים את ענף הרוזמרין, מערבבים פעם אחת, מכבים את האש, ומניחים לסירופ ובתוכו הרוזמרין להתקרר לגמרי.
  • 3. כשהסירופ בטמפרטורת החדר, מרחיקים וזורקים את ענף הרוזמרין. מתקבלת בערך ⅓1 כוס סירופ סוכר. מודדים 1 כוס סירופ (את השאר שומרים בצנצנת במקרר להמתקת קפה או תה קר), ויוצקים לקערה. מוסיפים את ¼ כוס המים הנותרת, את מיץ האשכוליות ואת מיץ הלימון. מערבבים, ומכניסים למקרר לשעתיים.
  • 4. אם משתמשים במכונת גלידה: כשהתערובת קרה לגמרי, מקפיאים במכונת הגלידה, לפי הוראות היצרן.
  • 5. אם אין מכונת גלידה, מכינים גרניטה, מעין ברד של אשכוליות ורוזמרין: יוצקים את התערובת הקרה לתבנית אפייה מלבנית של פיירקס (או תבנית דומה), ומכניסים למקפיא. פעם בשעה, מוציאים את התבנית מהמקפיא, ומרסקים בעזרת מזלג את הקרח שנוצר. מחזירים למקפיא לשעה נוספת, וחוזרים על הפעולה 4 פעמים. לאחר הריסוק הרביעי, מכסים את התבנית בניילון נצמד, ומקפיאים ל-6 שעות לפחות לפני ההגשה.
  • 6. להגשה: שוברים ריבוע של פסק זמן מריר על כל מנת סורבה / גרניטה.
  • 7. הסורבה יישמר במקפיא במיכל סגור היטב עד שבועיים.

מחשבוני המרה

  • נפחים

  • משקלים

  • טמפרטורה

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    לוגו - פיקוד העורףפיקוד העורף

    התרעות פיקוד העורף

      walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully