- 1. מכינים סירופ סוכר: שמים בסיר 1 כוס מים ואת הסוכר הלבן, ומביאים לרתיחה עדינה, תוך כדי ערבוב מתמיד, עד שהסוכר נמס לגמרי ומתקבל סירופ שקוף.
-
- 2. כשהסירופ מבעבע קלות, מוסיפים את ענף הרוזמרין, מערבבים פעם אחת, מכבים את האש, ומניחים לסירופ ובתוכו הרוזמרין להתקרר לגמרי.
-
- 3. כשהסירופ בטמפרטורת החדר, מרחיקים וזורקים את ענף הרוזמרין. מתקבלת בערך ⅓1 כוס סירופ סוכר. מודדים 1 כוס סירופ (את השאר שומרים בצנצנת במקרר להמתקת קפה או תה קר), ויוצקים לקערה. מוסיפים את ¼ כוס המים הנותרת, את מיץ האשכוליות ואת מיץ הלימון. מערבבים, ומכניסים למקרר לשעתיים.
-
- 4. אם משתמשים במכונת גלידה: כשהתערובת קרה לגמרי, מקפיאים במכונת הגלידה, לפי הוראות היצרן.
-
- 5. אם אין מכונת גלידה, מכינים גרניטה, מעין ברד של אשכוליות ורוזמרין: יוצקים את התערובת הקרה לתבנית אפייה מלבנית של פיירקס (או תבנית דומה), ומכניסים למקפיא. פעם בשעה, מוציאים את התבנית מהמקפיא, ומרסקים בעזרת מזלג את הקרח שנוצר. מחזירים למקפיא לשעה נוספת, וחוזרים על הפעולה 4 פעמים. לאחר הריסוק הרביעי, מכסים את התבנית בניילון נצמד, ומקפיאים ל-6 שעות לפחות לפני ההגשה.
-
- 6. להגשה: שוברים ריבוע של פסק זמן מריר על כל מנת סורבה / גרניטה.
-
- 7. הסורבה יישמר במקפיא במיכל סגור היטב עד שבועיים.