מעדן קצפת, נשיקות ואגוזים
מצרכים
- 2 מכלי שמנת מתוקה 38%
- 2 כפות סוכר
- כ-15 נשיקות לבנות גדולות שבורות לחתיכות גסות
- 200 גרם פקאן קלוי גרוס גס (או תערובת של פקאן ופיסטוק)
- תוספות אפשריות:
- (אם משתמשים באחת התוספות כדאי להוריד כף סוכר אחת):
- פתיתי שוקולד מריר
- 50 גרם חלבה וניל מפוררת
- קוביות תותים
- שדרוגים נוספים:
- רוטב תותים
- רוטב שוקולד חם
אופן ההכנה
- 1. מקציפים את השמנת המתוקה עם הסוכר עד לקבלת קצפת יציבה.
- 2. בעדינות מקפלים אל הקצפת את הפקאנים ושברי הנשיקות (ואם החלטתם להוסיף עוד צ'ופרים אז זה הזמן).
- 3. מחליטים על הפורמט של הקינוח:
- אפשרות א':
- - עוטפים תבנית אינגליש קייק בניילון נצמד ומשטחים את התערובת.
- - מקפיאים למשך 7 שעות בערך.
- - להגשה: הופכים את המקפא ופורסים למנות. מניחים במרכז צלחת הגשה, יוצקים מסביב רוטב שוקולד או תותים ומעטרים בעלה נענע.
- אפשרות ב':
- - יוצקים את התערובת לכלי נאה.
- - מקפיאים למשך 7 שעות בערך.
- - להגשה: מניחים במרכז השולחן ושמים בצד כלי עם רוטב. בעזרת כף מעבירים לגביעים ויוצקים מאחד הרטבים.
- הערה: יש להוציא את המעדן מהמקפיא מספר דקות לפני ההגשה כדי שיפשיר ויתרכך מעט.