מתכונים חמים

מקפא קפה עם אגוזי פקאן מסוכרים

זהו מתכון קלאסי להכנת מקפא על טהרת השמנת וחלמוני הביצים. כאשר מכינים את הקפה הטורקי עם שמנת מתווספים לטעמו המשובח והמעודן גם טעמים וניחוחות של שוקולד וקקאו.

מתכון מאת: תמי סירקיס-אקרמן
  • 10 דקות סה"כ

  • דרגת קושי בינונית

פקאנים (מועצת הפירות)

מחשבון המרות

מצרכים

  • חומרים להכנת 4-6 מנות:
  • 2 כפיות קפה שחור טורקי קלוי טחון עלית - קולומביאני
  • 1 כוס מים רותחים
  • 4 כפיות סוכר
  • 2 מכלי שמנת להקצפה
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 3 חלמונים
  • 50 גרם אבקת סוכר
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 50 גרם אגוזי פקאן מסוכרים, קצוצים
למחשבון המרה

אופן ההכנה

  • 1. שמים את המים החמים עם הקפה והסוכר הכלי "פרס" להכנת קפה פילטר. הערה: אפשר גם להכין את הקפה בכוס ולמזוג דרך מסננת דקה.
  • 2. יוצקים את הקפה המסונן לסיר ומביאים לרתיחה עדינה. מוזגים לסיר מיכל אחד של שמנת מתוקה ומבלשים יחד על אש נמוכה מאוד תוך בחישה מזדמנת. מבשלים כחמש דקות עד שהנוזל מצטמצם לכדי חצי. יש להקפיד שאין חריכות בתחתית הסיר.
  • 3. בינתיים, מקציפים את החלמונים עם אבקת הסוכר ותמצית הווניל לקרם בהיר ואוורירי.
  • 4. שמים כמה כפות קפה חם בתוך קרם החלמונים ומקציפים יחד במהירות גבוהה. פעולה זו עוזרת באיזון הטמפרטורות של הקפה ושל החלמונים.
  • 5. יוצקים את החלמונים לסיר החם וטורפים יחד במטרפה ידנית או חשמלית . מבשלים על אש נמוכה, במשך 5-10 דקות, עד שהקרם מסמיך. יש להימנע מחריכה ומהיווצרות גושים. מעבירים קערה ומקררים למשך חצי שעה.
  • 6. מקציפים מיכל השמנת הנותר לקצפת יציבה. מקפלים יחד את הקצפת עם קרם הקפה. מוסיפים את האגוזים הקצוצים ! ומקפלים יחד בזהירות.
  • 7. מעבירים לכלי פלסטיק ומקפיאים למשך ! כשעה. מו מלץ להקציף, או לפחות לטרוף במזלג, את הפרפה בעודו קופא כדי להבטיח מרקם אחיד.
  • 8. שומרים בהקפאה בכלי סגור. מגישים מנות אישיות של פרפה עם קישוט של כמה פקנים מסוכרים.

מחשבוני המרה

  • נפחים

  • משקלים

  • טמפרטורה

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    לוגו - פיקוד העורףפיקוד העורף

    התרעות פיקוד העורף

      walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully