- 1. שמים את המים החמים עם הקפה והסוכר הכלי "פרס" להכנת קפה פילטר. הערה: אפשר גם להכין את הקפה בכוס ולמזוג דרך מסננת דקה.
-
- 2. יוצקים את הקפה המסונן לסיר ומביאים לרתיחה עדינה. מוזגים לסיר מיכל אחד של שמנת מתוקה ומבלשים יחד על אש נמוכה מאוד תוך בחישה מזדמנת. מבשלים כחמש דקות עד שהנוזל מצטמצם לכדי חצי. יש להקפיד שאין חריכות בתחתית הסיר.
-
- 3. בינתיים, מקציפים את החלמונים עם אבקת הסוכר ותמצית הווניל לקרם בהיר ואוורירי.
-
- 4. שמים כמה כפות קפה חם בתוך קרם החלמונים ומקציפים יחד במהירות גבוהה. פעולה זו עוזרת באיזון הטמפרטורות של הקפה ושל החלמונים.
-
- 5. יוצקים את החלמונים לסיר החם וטורפים יחד במטרפה ידנית או חשמלית . מבשלים על אש נמוכה, במשך 5-10 דקות, עד שהקרם מסמיך. יש להימנע מחריכה ומהיווצרות גושים. מעבירים קערה ומקררים למשך חצי שעה.
-
- 6. מקציפים מיכל השמנת הנותר לקצפת יציבה. מקפלים יחד את הקצפת עם קרם הקפה. מוסיפים את האגוזים הקצוצים ! ומקפלים יחד בזהירות.
-
- 7. מעבירים לכלי פלסטיק ומקפיאים למשך ! כשעה. מו מלץ להקציף, או לפחות לטרוף במזלג, את הפרפה בעודו קופא כדי להבטיח מרקם אחיד.
-
- 8. שומרים בהקפאה בכלי סגור. מגישים מנות אישיות של פרפה עם קישוט של כמה פקנים מסוכרים.