- 1. להכנת הקונפיטורה: ממיסים סוכר עם חצי כוס מים, מוסיפים את פירות היער ומבשלים במשך שעתיים על אש נמוכה.
-
- 2. מוסיפים מעט לימון מגורד ומחכים שיתקרר.
-
- 3. להכנת הגלידה: מקציפים מעט את החלמונים ביחד עם חצי מכמות הסוכר עד להכפלת נפחם.
-
- 4. מביאים לרתיחה את החלב בתוך סיר בינוני ביחד עם מקל הווניל והמחצית הנותרת מכמות הסוכר.
-
- 5. כשהחלב רותח, יוצקים מעט על תערובת החלמונים, מערבבים היטב ומעבירים את הכל לסיר.
-
- 6. ממשיכים לבשל ביחד עד שהתערובת מסמיכה מעט, ולא עולה על 85 מעלות.
-
- 7. מסירים את הסיר מהאש, מסננים, מוסיפים את גביע השמנת המתוקה ומקררים את התערובת למשך לילה שלם במקרר.
-
- 8. שופכים לקערה שטוחה, מקפיאים מוציאים ומכניסים למעבד מזון.
-
- 9. מקפיאים שוב ואז שוב מעבדים במעבד מזון עד לקבלת מרקם של גלידה.
-
- 10. מערבבים את הגלידה עם קונפיטורת הפירות יער ומאחסנים במקפיא.
- להגשת המנה: בכדי לקבל את המרקם הרצוי, מוציאים את הגלידה מהמקפיא כרבע שעה לפני האכילה.