גלידת וניל עם קונפיטורת פירות יער
גלידה קרמית שפותחת את העונה החמה בטעם קיצי של פירות יער
מצרכים
- לקונפיטורה:
- ½1 כוסות (300 גרם) סוכר
- ½ כוס מים
- 500 גרם פירות יער טריים
- מעט לימון מגורד
- לגלידה:
- 7 חלמונים
- כוס פחות כף (190 גרם) סוכר
- ½2 כוסות (600 סמ"ק) חלב
- 1 מקל וניל חצוי ומגורד
- 1 גביע שמנת מתוקה
אופן ההכנה
- 1. להכנת הקונפיטורה: ממיסים סוכר עם חצי כוס מים, מוסיפים את פירות היער ומבשלים במשך שעתיים על אש נמוכה.
- 2. מוסיפים מעט לימון מגורד ומחכים שיתקרר.
- 3. להכנת הגלידה: מקציפים מעט את החלמונים ביחד עם חצי מכמות הסוכר עד להכפלת נפחם.
- 4. מביאים לרתיחה את החלב בתוך סיר בינוני ביחד עם מקל הווניל והמחצית הנותרת מכמות הסוכר.
- 5. כשהחלב רותח, יוצקים מעט על תערובת החלמונים, מערבבים היטב ומעבירים את הכל לסיר.
- 6. ממשיכים לבשל ביחד עד שהתערובת מסמיכה מעט, ולא עולה על 85 מעלות.
- 7. מסירים את הסיר מהאש, מסננים, מוסיפים את גביע השמנת המתוקה ומקררים את התערובת למשך לילה שלם במקרר.
- 8. שופכים לקערה שטוחה, מקפיאים מוציאים ומכניסים למעבד מזון.
- 9. מקפיאים שוב ואז שוב מעבדים במעבד מזון עד לקבלת מרקם של גלידה.
- 10. מערבבים את הגלידה עם קונפיטורת הפירות יער ומאחסנים במקפיא.
- להגשת המנה: בכדי לקבל את המרקם הרצוי, מוציאים את הגלידה מהמקפיא כרבע שעה לפני האכילה.