מתכונים חמים

גלידת וניל עם קונפיטורת פירות יער

גלידה קרמית שפותחת את העונה החמה בטעם קיצי של פירות יער

מתכון מאת: מערכת וואלה! NEWS
  • דרגת קושי בינונית

גלידת וניל עם קונפיטורת פירות יער של גלידריית "שקד"

מחשבון המרות

מצרכים

  • לקונפיטורה:
  • ½1 כוסות (300 גרם) סוכר
  • ½ כוס מים
  • 500 גרם פירות יער טריים
  • מעט לימון מגורד
  • לגלידה:
  • 7 חלמונים
  • כוס פחות כף (190 גרם) סוכר
  • ½2 כוסות (600 סמ"ק) חלב
  • 1 מקל וניל חצוי ומגורד
  • 1 גביע שמנת מתוקה
למחשבון המרה

אופן ההכנה

  • 1. להכנת הקונפיטורה: ממיסים סוכר עם חצי כוס מים, מוסיפים את פירות היער ומבשלים במשך שעתיים על אש נמוכה.
  • 2. מוסיפים מעט לימון מגורד ומחכים שיתקרר.
  • 3. להכנת הגלידה: מקציפים מעט את החלמונים ביחד עם חצי מכמות הסוכר עד להכפלת נפחם.
  • 4. מביאים לרתיחה את החלב בתוך סיר בינוני ביחד עם מקל הווניל והמחצית הנותרת מכמות הסוכר.
  • 5. כשהחלב רותח, יוצקים מעט על תערובת החלמונים, מערבבים היטב ומעבירים את הכל לסיר.
  • 6. ממשיכים לבשל ביחד עד שהתערובת מסמיכה מעט, ולא עולה על 85 מעלות.
  • 7. מסירים את הסיר מהאש, מסננים, מוסיפים את גביע השמנת המתוקה ומקררים את התערובת למשך לילה שלם במקרר.
  • 8. שופכים לקערה שטוחה, מקפיאים מוציאים ומכניסים למעבד מזון.
  • 9. מקפיאים שוב ואז שוב מעבדים במעבד מזון עד לקבלת מרקם של גלידה.
  • 10. מערבבים את הגלידה עם קונפיטורת הפירות יער ומאחסנים במקפיא.
  • להגשת המנה: בכדי לקבל את המרקם הרצוי, מוציאים את הגלידה מהמקפיא כרבע שעה לפני האכילה.

מחשבוני המרה

  • נפחים

  • משקלים

  • טמפרטורה

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    לוגו - פיקוד העורףפיקוד העורף

    התרעות פיקוד העורף

      walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully