מאפינס גלידה
כן, הגלידה היא חומר גלם פה ונאפית עם עוד כמה חומרים. הטעם מפתיע. המאפינס האלה יכולים ללבוש המון פנים- לפי סוג הגלידה שיש לכם. נצלו למתכון את כל שאריות הגלידה שיש לכם במקפיא. כל טעם גלידה ייצור מאפינס אחרים, ואפשר לשלב כמה טעמים.
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- 2.5 כוסות גלידה בכל טעם וצבע שיש לכם ואתם אוהבים. יש למדוד את הגלידה כשהיא קפואה ולתת לה להתרכך לפני הערבוב.
- כוס וחצי קמח תופח או כוס וחצי קמח רגיל+כפית וחצי אבקת אפייה
- 1/2 כוס סוכר לבן או חום בהיר, או חצי-חצי
- 1 ביצה
- 2 כפות שמן
- * אפשר להוסיף כחצי כוס אגוזים מכל סוג או שוקולד צ'יפס- התאימו את התוספות לטעם הגלידה.
- *תבנית מאפינס של 12 שקעים
אופן ההכנה
- 1. מחממים תנור ל-175 מעלות ומשמנים את השקעים או מרפדים במנז'טים גדולים (מס' 5).
- 2. בקערה אחת שמים את כל החומרים הרטובים: גלידה רכה, ביצה ושמן. מערבבים היטב.
- 3. בקערה נפרדת שמים את כל החומרים היבשים: סוכר, קמח תופח או קמח +אבקת אפיה ואגוזים או שוקולד צ'יפס, אם רוצים. מערבבים היטב, יוצרים גומה באמצע ויוצקים לתוכה את התערובת הרטובה.
- 4. מערבבים לאט, בכף, רק עד שהקמח נרטב והתערובת עדיין גושית. מחלקים את התערובת בין השקעים.
- 5. מכניסים לתנור ואופים כ-15 דקות, או עד שהמאפינס תפוחים, יציבים וזהובים, וקיסם הננעץ במרכזם יוצא יבש. מצננים כמה דקות ומשחררים מהתבנית. אוכלים חם או מצננים לחלוטין ושומרים בקופסה סגורה במקרר.