פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      נושאים חמים

      מאפינס גלידה

      כן, הגלידה היא חומר גלם פה ונאפית עם עוד כמה חומרים. הטעם מפתיע. המאפינס האלה יכולים ללבוש המון פנים- לפי סוג הגלידה שיש לכם. נצלו למתכון את כל שאריות הגלידה שיש לכם במקפיא. כל טעם גלידה ייצור מאפינס אחרים, ואפשר לשלב כמה טעמים.

      1 מדרגים / 3.75 כוכבים

      מאפינס על בסיס גלידה (סמדר ולטר) (מערכת וואלה! NEWS)
      מאפינס על בסיס גלידה (סמדר ולטר) (מערכת וואלה! NEWS)

      מצרכים

      • 2.5 כוסות גלידה בכל טעם וצבע שיש לכם ואתם אוהבים. יש למדוד את הגלידה כשהיא קפואה ולתת לה להתרכך לפני הערבוב.
      • כוס וחצי קמח תופח או כוס וחצי קמח רגיל+כפית וחצי אבקת אפייה
      • 1/2 כוס סוכר לבן או חום בהיר, או חצי-חצי
      • 1 ביצה
      • 2 כפות שמן
      • * אפשר להוסיף כחצי כוס אגוזים מכל סוג או שוקולד צ'יפס- התאימו את התוספות לטעם הגלידה.
      • *תבנית מאפינס של 12 שקעים

      אופן ההכנה

      • 1. מחממים תנור ל-175 מעלות ומשמנים את השקעים או מרפדים במנז'טים גדולים (מס' 5).
      • 2. בקערה אחת שמים את כל החומרים הרטובים: גלידה רכה, ביצה ושמן. מערבבים היטב.
      • 3. בקערה נפרדת שמים את כל החומרים היבשים: סוכר, קמח תופח או קמח +אבקת אפיה ואגוזים או שוקולד צ'יפס, אם רוצים. מערבבים היטב, יוצרים גומה באמצע ויוצקים לתוכה את התערובת הרטובה.
      • 4. מערבבים לאט, בכף, רק עד שהקמח נרטב והתערובת עדיין גושית. מחלקים את התערובת בין השקעים.
      • 5. מכניסים לתנור ואופים כ-15 דקות, או עד שהמאפינס תפוחים, יציבים וזהובים, וקיסם הננעץ במרכזם יוצא יבש. מצננים כמה דקות ומשחררים מהתבנית. אוכלים חם או מצננים לחלוטין ושומרים בקופסה סגורה במקרר.

      עוד מתכוני מאפים

      מחשבוני המרה

      • נפחים

        מ -
        ל -
      • משקלים

        מ -
        ל -
      • טמפרטורה

        מ -
        ל -