מתכונים חמים

מאפינס גלידה

כן, הגלידה היא חומר גלם פה ונאפית עם עוד כמה חומרים. הטעם מפתיע. המאפינס האלה יכולים ללבוש המון פנים- לפי סוג הגלידה שיש לכם. נצלו למתכון את כל שאריות הגלידה שיש לכם במקפיא. כל טעם גלידה ייצור מאפינס אחרים, ואפשר לשלב כמה טעמים.

מתכון מאת: סמדר ולטר, מערכת וואלה! NEWS
  • 60 דקות סה"כ

  • דרגת קושי בינונית

מאפינס על בסיס גלידה (סמדר ולטר)

מחשבון המרות

מצרכים

  • 2.5 כוסות גלידה בכל טעם וצבע שיש לכם ואתם אוהבים. יש למדוד את הגלידה כשהיא קפואה ולתת לה להתרכך לפני הערבוב.
  • כוס וחצי קמח תופח או כוס וחצי קמח רגיל+כפית וחצי אבקת אפייה
  • 1/2 כוס סוכר לבן או חום בהיר, או חצי-חצי
  • 1 ביצה
  • 2 כפות שמן
  • * אפשר להוסיף כחצי כוס אגוזים מכל סוג או שוקולד צ'יפס- התאימו את התוספות לטעם הגלידה.
  • *תבנית מאפינס של 12 שקעים
למחשבון המרה

אופן ההכנה

  • 1. מחממים תנור ל-175 מעלות ומשמנים את השקעים או מרפדים במנז'טים גדולים (מס' 5).
  • 2. בקערה אחת שמים את כל החומרים הרטובים: גלידה רכה, ביצה ושמן. מערבבים היטב.
  • 3. בקערה נפרדת שמים את כל החומרים היבשים: סוכר, קמח תופח או קמח +אבקת אפיה ואגוזים או שוקולד צ'יפס, אם רוצים. מערבבים היטב, יוצרים גומה באמצע ויוצקים לתוכה את התערובת הרטובה.
  • 4. מערבבים לאט, בכף, רק עד שהקמח נרטב והתערובת עדיין גושית. מחלקים את התערובת בין השקעים.
  • 5. מכניסים לתנור ואופים כ-15 דקות, או עד שהמאפינס תפוחים, יציבים וזהובים, וקיסם הננעץ במרכזם יוצא יבש. מצננים כמה דקות ומשחררים מהתבנית. אוכלים חם או מצננים לחלוטין ושומרים בקופסה סגורה במקרר.

מחשבוני המרה

  • נפחים

  • משקלים

  • טמפרטורה

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    לוגו - פיקוד העורףפיקוד העורף

    התרעות פיקוד העורף

      walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully