- 1. מחממים תנור ל-175 מעלות ומשמנים את השקעים או מרפדים במנז'טים גדולים (מס' 5).
-
- 2. לקערה אחת מנפים קמח וקקאו. מוסיפים סוכר ומערבבים. מוסיפים שוקולד צ'יפס ואגוזים, אם רוצים, ומערבבים. יוצרים גומה באמצע.
-
- 3. בקערה שנייה שמים את הממרח שבחרתם, שמנת חמוצה או תחליפיה, חלב וביצה. מערבבים היטב לתערובת חלקה ויוצקים לגומה שבתערובת הקמח.
-
- 4. מערבבים לאט, בעזרת כף, רק עד שהתערובת אחידה וכל הקמח "נרטב". מחלקים באופן שווה בין השקעים.
-
- 5. מכניסים לתנור ואופים כ-15 דקות, עד שהמאפינס תפוחים ויציבים וקיסם הננעץ במרכזם יוצא יבש. מצננים מס' דקות ומשחררים מהתבנית. מצננים לחלוטין ושומרים בקופסה אטומה. אפשר גם להקפיא, ולחמם לפני ההגשה.