פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      נושאים חמים

      מאפינס ממרחיים

      למה ממרחיים? כי יש בהם ממרח.

      1 מדרגים / 3.75 כוכבים

      מאפינס (סמדר ולטר) (מערכת וואלה! NEWS)
      מאפינס (סמדר ולטר) (מערכת וואלה! NEWS)

      מצרכים

      • חובה:
      • 1/2 כוס סוכר
      • 1/3 כוס אבקת קקאו
      • 1/4 כוס חלב
      • 1 ביצה
      • חובה, אבל גמיש בתחליפים:
      • 1/2 כוס ממרח- שוקולד/נוטלה/אגוזים/חלבה ועוד- כל ממרח מתוק ושמנוני. אפשר אפילו חמאת בוטנים חלקה. עם כל ממרח נקבל טעם אחר.
      • 1 גביע שמנת חמוצה/אשל/גיל/יוגורט
      • 2 כוסות קמח תופח או 2 כוסות קמח רגיל + 2 כפיות אבקת אפיה
      • לא חובה:
      • 1/2 כוס שוקולד צ'יפס בכל טעם וצבע שאתם אוהבים
      • 1/2 כוס אגוזים מכל סוג או שקדים, קצוצים גס
      • *תבנית של 12 שקעים

      אופן ההכנה

      • 1. מחממים תנור ל-175 מעלות ומשמנים את השקעים או מרפדים במנז'טים גדולים (מס' 5).
      • 2. לקערה אחת מנפים קמח וקקאו. מוסיפים סוכר ומערבבים. מוסיפים שוקולד צ'יפס ואגוזים, אם רוצים, ומערבבים. יוצרים גומה באמצע.
      • 3. בקערה שנייה שמים את הממרח שבחרתם, שמנת חמוצה או תחליפיה, חלב וביצה. מערבבים היטב לתערובת חלקה ויוצקים לגומה שבתערובת הקמח.
      • 4. מערבבים לאט, בעזרת כף, רק עד שהתערובת אחידה וכל הקמח "נרטב". מחלקים באופן שווה בין השקעים.
      • 5. מכניסים לתנור ואופים כ-15 דקות, עד שהמאפינס תפוחים ויציבים וקיסם הננעץ במרכזם יוצא יבש. מצננים מס' דקות ומשחררים מהתבנית. מצננים לחלוטין ושומרים בקופסה אטומה. אפשר גם להקפיא, ולחמם לפני ההגשה.

      עוד מתכוני מאפים

      מחשבוני המרה

      • נפחים

        מ -
        ל -
      • משקלים

        מ -
        ל -
      • טמפרטורה

        מ -
        ל -