וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

מאפינס ממרחיים

למה ממרחיים? כי יש בהם ממרח.

מתכון מאת: סמדר ולטר, מערכת וואלה

מאפינס (סמדר ולטר). מערכת וואלה
מאפינס (סמדר ולטר)

מצרכים למתכון

  • חובה:
  • 1/2 כוס סוכר
  • 1/3 כוס אבקת קקאו
  • 1/4 כוס חלב
  • 1 ביצה
  • חובה, אבל גמיש בתחליפים:
  • 1/2 כוס ממרח- שוקולד/נוטלה/אגוזים/חלבה ועוד- כל ממרח מתוק ושמנוני. אפשר אפילו חמאת בוטנים חלקה. עם כל ממרח נקבל טעם אחר.
  • 1 גביע שמנת חמוצה/אשל/גיל/יוגורט
  • 2 כוסות קמח תופח או 2 כוסות קמח רגיל + 2 כפיות אבקת אפיה
  • לא חובה:
  • 1/2 כוס שוקולד צ'יפס בכל טעם וצבע שאתם אוהבים
  • 1/2 כוס אגוזים מכל סוג או שקדים, קצוצים גס
  • *תבנית של 12 שקעים

אופן ההכנה

  • 1. מחממים תנור ל-175 מעלות ומשמנים את השקעים או מרפדים במנז'טים גדולים (מס' 5).
  • 2. לקערה אחת מנפים קמח וקקאו. מוסיפים סוכר ומערבבים. מוסיפים שוקולד צ'יפס ואגוזים, אם רוצים, ומערבבים. יוצרים גומה באמצע.
  • 3. בקערה שנייה שמים את הממרח שבחרתם, שמנת חמוצה או תחליפיה, חלב וביצה. מערבבים היטב לתערובת חלקה ויוצקים לגומה שבתערובת הקמח.
  • 4. מערבבים לאט, בעזרת כף, רק עד שהתערובת אחידה וכל הקמח "נרטב". מחלקים באופן שווה בין השקעים.
  • 5. מכניסים לתנור ואופים כ-15 דקות, עד שהמאפינס תפוחים ויציבים וקיסם הננעץ במרכזם יוצא יבש. מצננים מס' דקות ומשחררים מהתבנית. מצננים לחלוטין ושומרים בקופסה אטומה. אפשר גם להקפיא, ולחמם לפני ההגשה.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully