וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

מאפינס שוקולד בלי ביצים

אין אף מילה רעה להגיד על המאפינס האלה. הם יוצאים רכים וחמודים, קלים להפליא להכנה, טעימים באופן מפתיע, דורשים מרכיבים מינימלים, ניתנים להקפאה וחימום במיקרו, והם גם לא חלביים, כך שמי ששומר כשרות יכול להגיש אותם גם אחרי ארוחה בשרית

מתכון מאת: סמדר ולטר, מערכת וואלה

מאפינס שוקולד (סמדר ולטר). מערכת וואלה
מאפינס שוקולד (סמדר ולטר)

מצרכים למתכון

  • 1/2 1 כוסות קמח
  • 1 כוס סוכר
  • 2 כפות קקאו
  • 1 כפית אבקת אפייה
  • 1 כפית אבקת סודה לשתייה
  • 1/2 כפית מלח
  • 1/4 כוס שמן
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 1 כף חומץ (כן, חומץ. רגיל ופשוט. אל חשש, זה לא פוגע בטעם)
  • 1 כוס מים חמים, לא רותחים- בערך 2/3 כוס רותחים והשאר מהברז. שיהיה אפשר לטבול בהם אצבע בלי להיכוות.
  • 1/2 כוס שוקולד צ'יפס חום ו/או לבן - לא חובה אבל מאוד משדרג.
  • *תבנית מאפינס עם 12 שקעים.

אופן ההכנה

  • 1. מחממים תנור ל-200 מעלות. משמנים את השקעים או מרפדים במנג'טים גדולים (מס' 5).
  • 2. מערבבים בקערה את כל החומרים היבשים - קמח, סוכר, קקאו, אבקת אפייה, סודה לשתייה ומלח. יוצרים גומה באמצע ומוסיפים פנימה שמן, תמצית וניל, חומץ ומים חמים. מערבבים בכף, בעדינות, רק עד שהקמח נרטב והתערובת אחידה.
  • 3. מוסיפים את השוקולד צ'יפס (רק עכשיו ולא קודם, אחרת הם נמסים מהמים החמים) ומערבבים קלות.
  • 4. מחלקים את התערובת בין השקעים. אופים כ-15-20 דקות, עד שהמאפינס תפוחים ויציבים וקיסם שננעץ במרכזם יוצא יבש.
  • חיתוכיות בציפוי קינמון, בלי ביצים

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully