מתכונים חמים

גלידת מנגו ברוטב וניל חם

מתכון מאת: אלינוער רבין, מערכת וואלה! NEWS
  • דרגת קושי בינונית

גלידת מנגו (מועצת הפירות)

מחשבון המרות

מצרכים

  • לגלידה:
  • 50 גרם צימוקים בהירים
  • 4 כפות רום בהיר
  • 500 גרם מנגו בשל
  • 3 חלמונים
  • 1 כף סוכר
  • שפופרת חלב ממותק
  • מיכל שמנת מתוקה
  • לרוטב:
  • 2 כוסות חלב
  • מקל וניל חצוי לאורכו
  • 3 חלמונים
  • 1/4 כוס סוכר
  • להגשה:
  • 50 גרם שבבי שקדים קלויים
למחשבון המרה

אופן ההכנה

  • 1. משרים את הצימוקים כשעה ברום.
  • 2. קולפים את המנגו, ואת בשרו מרסקים במעבד מזון.
  • 3. טורפים היטב את החלמונים עם הסוכר, מוסיפים את החלב הממותק ואז את המנגו. מוסיפים את הצימוקים עם הרום. מקציפים בנפרד את השמנת המתוקה ומקפלים יחד.
  • 4. מעבירים לתבנית מוארכת מרופדת ביריעת ניילון נצמד, או לכוסות חד-פעמיות, או לתבנית קונוסים (להשיג בחנויות לציוד למטבח). מקפיאים.
  • 5. להכנת הרוטב, מביאים לרתיחה את החלב עם שני חצאי מקל הווניל. מסירים מהאש, מכסים וממתינים מעט. בעזרת סכין מגרדים את גרגרי הווניל לתוך החלב ומחממים על אש נמוכה.
  • 6. מקציפים היטב את החלמונים עם הסוכר, מוסיפים מעט מהחלב החם ומחזירים את התערובת לסיר. מבשלים על אש נמוכה תוך בחישה, עד שהרוטב מסמיך מעט. מסירים מהאש.
  • להגשה, פורסים את הגלידה או מניחים מנה אישית על צלחת, מכסים ברוטב חם ומקשטים בשבבי שקדים קלויים.
  • אפשר להקפיא קוביות מנגו, להכנת הגלידה מחוץ לעונה.

מחשבוני המרה

  • נפחים

  • משקלים

  • טמפרטורה

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    לוגו - פיקוד העורףפיקוד העורף

    התרעות פיקוד העורף

      walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully