- 1. משרים את הצימוקים כשעה ברום.
-
- 2. קולפים את המנגו, ואת בשרו מרסקים במעבד מזון.
-
- 3. טורפים היטב את החלמונים עם הסוכר, מוסיפים את החלב הממותק ואז את המנגו. מוסיפים את הצימוקים עם הרום. מקציפים בנפרד את השמנת המתוקה ומקפלים יחד.
-
- 4. מעבירים לתבנית מוארכת מרופדת ביריעת ניילון נצמד, או לכוסות חד-פעמיות, או לתבנית קונוסים (להשיג בחנויות לציוד למטבח). מקפיאים.
-
- 5. להכנת הרוטב, מביאים לרתיחה את החלב עם שני חצאי מקל הווניל. מסירים מהאש, מכסים וממתינים מעט. בעזרת סכין מגרדים את גרגרי הווניל לתוך החלב ומחממים על אש נמוכה.
-
- 6. מקציפים היטב את החלמונים עם הסוכר, מוסיפים מעט מהחלב החם ומחזירים את התערובת לסיר. מבשלים על אש נמוכה תוך בחישה, עד שהרוטב מסמיך מעט. מסירים מהאש.
-
- להגשה, פורסים את הגלידה או מניחים מנה אישית על צלחת, מכסים ברוטב חם ומקשטים בשבבי שקדים קלויים.
-
- אפשר להקפיא קוביות מנגו, להכנת הגלידה מחוץ לעונה.